| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| En güzelini yapmışsın Hüseyin Bey böyle bi yazıya ihtiyaç vardı,teşekkürler. Umarım arkadaşlarda okurlarda devamlı nerden başlamalıyım gibilerinden sorup sorup yorulmazlar. Bence de network temelini kavrayıp CCNA den başlamak daha parlak, tabiki microsoft tarafıda networkinge giriyor fakat CİSCO bu işte daha önde olduğundan dolayı bende networking e adım atıcak arkadaşlara önce CCNA diyorum.Fakat MCSE tarafıınında kesinlikle alınması gerektiğini savunuyorum,çünkü Türkiye gibi ülkelerde her zaman bir artı gibi görüyorum ve herkese birgün lazım olabilir ve karşısına çıkabilir.Tabiki bu benim fikrim ![]()
__________________ Zindanı kabul ederiz ama zilleti asla!Bize zulüm etmek belki mümkündür ama bizi küçültmek asla! |
| ||||
| Alıntı:
Size katıldığım yerler de var katılmadığım yerler de. Bu işe başlamak isteyen birine ilk diyeceğim şey. Bu Cisco eğitimleri Network alanında olduğu için Çok bir donanım bilginiz olmasa bile bu işi yapabilecek olmanızdır. Windows eğitimleri gibi değil çünkü işiniz grafik arayüzde ( next , next ) değil. Onların da işine elbette saygı duyuyorum elbette ama bazen MCSE mi CCNA mı diye sorular görüyorum bunlar farklı dallar. Mukayese etmenin çok da bir anlamı yok bana göre. Hani hep derler ya elma ile armutu farklı kefeye koymak lazım diye böyle bir şey. Peki bilseniz ne olur ? CV 'nize yazabileceğiniz birkaç sertifika olur , farklı dallarda da iş arayabilirsiniz belki. Ama bu opsiyon'dur , almak "zorunluluk" değil keyfinize kalmış bir durumdur. Cisco'ya başlamadan evvel TCP/IP , OSI katmanları ve bazı temel kavramları bilmek de şart değil ama bilinse iyi olur. Bu da opsiyon'dur. Eğitimi almaya giden ve bu saydıklarımı bilmeyen biri de CCNA olabilir ama biraz daha efor sarfetmesi gerekir. Buraya kadar Hüseyin Bey'e katılıyorum. Katılmadığım nokta da Cisco'nun alanındaki pazar payı %80 'lerin üzerinde olduğunu sanıyorum. Rakamları internetten takip edebilirsiniz bu çok sorun değil. İkinci bir konu ise CCNA eğitimine bence MCSE den çok daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu biraz grafik arayüzde çalışmamaktan dolayı , biraz da çok fazla yeni yeni kavramlar öğrenecek olmamızdandır. Son kullanıcı seviyesinden bilgisayar dahi kullanmış olsak Group Policy , Workgroup veya domain kavramlarını vs. vs. kavramları Windows OS den duymuşuzdur. Ama kimse sizden örneğin " EIGRP "yi duymuş olmanızı beklemez gibi. Söyleyeceklerime son olarak şunu eklemek istiyorum. Her insan bir değil belki ilk okumada , ikinci okumada aklınızda kalmayabilir hatta üçte bile anlamayabilirsiniz ama bu işi yapmak istiyorsanız CCNP Sertifikasına sahip de olsanız hiç sertifikanız olmasa da çok çalışmanız ve bu işi sevmeniz gerekli. Kumda oynayın demek pek doğru değil. Herkes Cisco 'cu olacak diye de bir şey yok. Kimi doktor olmak ister , kimi mühendis , kimi polis, kimi de Network'cu... Bu milletin hepsine ihtiyacı var. Saygılar... ![]()
__________________ Sitemize Girebileceğiniz Alan Adları www.cisco.gen.tr & www.ciscotr.net & www.ciscotr.com --- Cisco Sınavlarında %20 indirim kuponu almak almak için ![]() 7 Eylül 2008 İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı / Isparta |
| ||||
| E simdi, MCSE farkli e CCNA farkli, ama birbirni tamalayici yonleri vardir, zaten anlatmak istedigimiz OKU, OKU, OKU... Anlatilmak isten, hedefinizi belirlleyin sonra bu hedefe ulasmak icin ne yapmaniz gerektigini arastirin....Bizimkisi bir ornekttir, Cisconun alandaki pazar payina gelince, %80di evet ama artik o kadar degil..... Biraz eski bir makale ama neyse, http://news.zdnet.co.uk/communicatio...9174740,00.htm.... Evet ekliyorum, okuyun, anlamdiniz yine okuyun, yine anlamadiniz yine okuyun, dahada mi anlamdiniz gidin sorun, halami anlamdiniz gidin kumda oynayin , Neden...Cunki siz o anlamaya calistiginiz seyi bunca ozvireye ragmen anlamadiysaniz belkide anlamak istemiyorsunuzdur....Hani bazen kopekler kendi etrafinida saatlerce donupte kuyrugunu yakalamya calisir ya aynen oyle bir sey.
__________________ Yaman |
| |||
| güzwel bir başlık guru lara bir kaç şey danışmak istiyorum.. cisco eğitimlerinden sonra linux sistem müh. eğitimleri düşünüyorum. RHCE , yada LPI gibi linux sertifika programları varmş bunlar içinden en yaygın olan rhce diye geciyor sizce bu konuda tercih ne olmalı. root linux konusunda bir hayli çalışmaları var. görüşlerinizi yazarsanız sevinirim... kısaca linux sertifikaları hakkında detaylı bilgi istiyorum lpi ve sair, rhce üç alanda eğitimleri varmış ne yapmalıyım...
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| |||
| Bence CCNA olmak isteyen biri ya da MCSE olamk isteyen biri ikisini de alsın ![]() Ben MCSE eğitimi alırken RRAS kurulumu konusunda çoğu şeyi kafamda canlandıramamıştım. RIP diyordu OSPF diyordu route add falan yazıyorlardı, bunlar nedir acaba deyip duruyordum ![]() Ama CCNA seviyesine geldiğimde pek çok şey kafamda daha iyi oturdu, şimdi ise CCNP olmama bir adım kaldı, bence MCSE ve CCNA ciddi anlamda içiçe geçmesi gereken konular. Yapılan mesleğin insanlara anlatılması konusuna gelince; ben bu işte çok sıkıntı yaşıyorum ![]() Türkiye nin sayılı Holdinglerinden birinin Bilgi Sistemleri Departmanında çalışıyorum. Ama dışarıdan biri "Sen ne iş yaparsın? " dediklerinde nasıl anlatsam diye duruyorum ya da evdekilere "Sizin çocuk ne iş yapıyor?" diye sorduklarında "oğlum, sen ne iş yapıyorsun bir anlat bize de biz de anlatalım millete, sistem mühendisi deyince kimse birşey anlamıyor, bir de insan oğlunun yaptığı işi bilmez mi diye gülüyorlar" diyorlar. ben hala bir açıklama bulamadım ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|