| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| Split Horizon 'a göre Distance Vector protokoller aldiklari bir update bilgisini aldiklari interface’den geri göndermezler. Halk arasında "benden aldığını bana satma " denir ya böyle dir durum. Bunun olmasının nedeni de routing loop'larını önlemek. Hub And spoke ise çok sayıda router olan ortamlarda merkezdeki bir router'ın diğerlerine hizmet verdiği yapıyı anlatır. Hub and spoke topology frame-relay networklerin en çok kullanılan şeklidir.Point to point ve point to multi point olarak tasarlanabilir. Fakat point to multipoint networklerde roting işlemi için routing protokoller kullanılmamışsa split horizon kuralından dolayı sorun yaşayacaktır. split horizon'dan dolayı router'ler aldığı update bilgilerini , aldığı interface 'den geri göndermezler. Bu durumda split horizon kapatılmalıdır. Örneğin Kod: Router(config)#interface serial 0/0 Router(config-if)#no ip split-horizon
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| System tesekkurler bende bir ilave yapmak istiyorum bu noktada senin soylediklerine, split horizon -->sadece disabled by default, bir main(fizikal) interface ye frame relay encapsulation kondugunda,(fizikal interfaces by default multipoint ozelligi tasirlar),...-->sadece frame relay main interfaceleri icin gecerli bu kural(sub interfaceler icin degil)... birde buradaki split horizon RiP icin gecerli, eigrp icin degil...asagida bir ornek vererek bunu daha iyi gosterebilirim...eigrp icin split horizonu manual olarak disable etmek gerekir. R5#config t Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z. R5(config)#default interface s0/0 Building configuration... Interface Serial0/0 set to default configuration R5(config)#int s0/0 R5(config-if)#ip address 10.1.1.1 255.0.0.0 R5(config-if)#do sh ip int s0/0 | inc Split Split horizon is enabled R5(config-if)#encapsulation frame-relay R5(config-if)#do sh ip int s0/0 | inc Split Split horizon is disabled R5(config-if)#ip split-horizon R5(config-if)#do sh ip int s0/0 | inc Split Split horizon is enabled R5(config-if)#no ip split-horizon eigrp 1 R5(config-if)#do sh ip int s0/0 | inc Split Split horizon is enabled R5(config-if)#do sh run int s0/0 Building configuration... Current configuration : 142 bytes ! interface Serial0/0 ip address 10.1.1.1 255.0.0.0 encapsulation frame-relay no ip split-horizon eigrp 1 ip split-horizon end son interface config dede goruldugu uzere ip split-horizon satirini gorebiliyoruz buda gosteriyorki frame relay da bu satir default degil, eger default olsa idi gorulmezdi, ... umarim birazdaha acikliga kavusmustur olay... ayni zamanda System verdigin ornegi tuttum , benden aldigini bana satma.. split horizonun olmadigi zamanda al gulum ver gulum oluyor galiba...tesekkurler |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|