CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > CISCO > CISCO Genel

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et
  #1 (permalink)  
Alt 02-20-2008, 16:12
Senior Member

Standart CCNA dan Sonra CCNP, CCSP , CCDP mi....

arkadaşlar bu forumda çok şeyler öğrendim,

CCNA sertifikasından sonra gelecek için kariyer açıcsından daha parlak olan ccnp , ccsp mi yoksa ccsp mi ccnp klasik geliyor sanki daha ccdp için cok fazla iş hayatından alan bilemiyorum genellikle ccsp daha öne cıkıyor gibime geliyor ne dersiniz. sizilerin fikirlerini bekliyorum. sizce en öne cıkan bu üç uzmanlık alanında hangisi iyi tavsiye edilir.
  #2 (permalink)  
Alt 02-20-2008, 17:09
root - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yönetici

iyi bir kariyer yapmak için bu sertifikaların isimlerine değil işinizde uzmanlaşmaya özen gösterin.
herhangi birini alıp da iyi bir kariyer yapabilirsiniz. hatta kendinizi yetiştirmişseniz sertifika almadan da iyi bir kariyer yapabilirsiniz ama kabul etmek lazım ki aynı işi yapabilecek kapasitede iki kişi iş görüşmesine gittiğinde sertifikası olan diğerine göre 1-0 önde başlayacaktır.
kendinizi yetiştiremediyseniz , soruları ezberleyip sınava girip sertifikaları almışsanız evinize gelen misafirlerinize sertifikalarınızı gururla gösterebilirsiniz ama iş yerine davet edemezsiniz çünkü çalışacak bir iş bulamayabilirsiniz.

ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır.
  #3 (permalink)  
Alt 02-21-2008, 11:04
root

ben size CCVP oneriyorum. Cunku artik gelecegin gozde teknolojisi voicer-ip.. Ve yatirim yine voice over ip teknolojilerine yapiliyor.
  #4 (permalink)  
Alt 02-21-2008, 18:45
Senior Member

tşkler.. system ve okaratas. ikinizinde önerilerini dikkate alıcam. ancak adminin söyledikleri biraz genelleyici oldu . elbette iş kişinin kendisinde bitiyor. ben daha sınavlara girmeden eğitimlere katılmadan bir şeyler öğrenme konusunda inanılmaz cabalıyorum farkındasınızdır belkide buarada ama yeterli değil daha bir router nasıl conf edileceğini bile bilimiyorum eğitimler sonunda amacım ccna oldukdan sonra bu iki alanda uzmanlaşmak diğer insanlardan ayırt edici bir farkım olsun sitiyorum, yani artık her gün windows kurmakdan sıkıldım . network işi daha iyi bir kariyer, getiriyor diye düşnüyorum. vo ip konusu 3g ihalesinden sonra daha cok göde olucak gibime geliyor , ancak ccsp ve ccvp bence ccdp ve ccnp den öne cıkıyor sanki.. ccna oldukdan sonra ccsp ve ccvp yönelmem sizce doğru olurmu, birde ccna olan bir kişi ilk işe girişde ne kadar maaş alır, yani networkcü olarak tecrübem olmasa bile bilişim sektöründe 3 yılllık bir iş tecrübem olacak en az. o zaman akdar ne dersiniz.

öneri ve görüşlerinizi bekliyorum şimdiden tşkler...
  #5 (permalink)  
Alt 02-22-2008, 01:02
Member

Mrb CCNA almak cok ıse yaramıyo soyle yaramıyo ıs gorusmelerıne gıdıyorum benden router kurdunmu layer 2 yada layer 3 swıtclerı kurup yonetımını yapabılırmısın yada bı network projesı yapıp uygulayıp kurulumunu yapıp destegını verebılırmısın ve pıyasa sadece cısco degıl bunu kabullenmek lazım dıger markalarda revasda alcatel mesala cısco ıle aynı ozellıkde swıch ve router uretımlerı var aynı sekılde bunların conf lerı kurulumları sorun gıderılmelerı ıstenıyo daha bu gun gıttım ıs gorusmesıne benden ıstenen bunlar sımdı bızım teorıgımızdekı yaptıgımız conf ler ıle gercek hayatda o cıhazları baglamak yonetmek ap ayrı basına gelıcek terlıyeceksın hatasını cozeceksın ve kalıcı ogrenıceksın yapabılırım dıyeceksın bunu da yapabılmek ıcın ılk once pısmen ıcın bır fırmadan baslamak gerekıyo bunun ıcnde once para dusunmeyeceksın once pısmek ıcın fırma arıyacaksın kendıne baska sansın yok daha sonra baslangıcda ccna sertıfıkan olması tercıh ve aranma sebebın ama gorusmeye gıdınce fıs dıye sonuyosun malesef cunku ıstenen tecrube kendını pısırmeye basladıgın zamanda ccdp ve ccvp alman zaten ıstenecek senden bılısım sektorundekı 3 sene tecruben network sektorunde cok ıse yaramıyo bende 6 senedır ıt sektorundeyım adam sadece dıyokı sen pc basıt kablolama swıch kurulumları ve server kurulumları vb ısler uzerıne yogunlasmıssın dıyor orda kalıyosun zaten

Sana en bastakı tavsıyem temelden bu ısı ogrenmeye basla teorık olarak da olsa sertıfıka ıcın calıs sertıfıkanı al ama bu arada da cok gec olmadan pısmek ıcın fırma ara bul ve calıs kımse bı ıs yerınde tecrube kazanmadan bılemez bu ısı daha sonra yanı bı 4 sene sonra pıstıgın ve sertıfıkalarını ele aldıkdan sonra para pazarlıgı yaparsın catır catır hemde

Hersey gonlunce olur ınsallah
  #6 (permalink)  
Alt 02-22-2008, 09:48
Senior Member

saol meds aynı söylediklerine katılıyorum. bende aynen pc basit kablolamalar vs.. üzerine tecrübem oldu yani ne bir switch ne bir router config yapabiliyorum nede bir networkü yönetebilrim bunu söyleymemin nednei bilgi düzeyminin ne oldunu tahmine debilmen için, aynı dediğin gibi yapıcam. ancak ccna olunc arouter switch vs conf yapabilmeye başlayınca zamanla tecrübe edieblrim, kısaca LAN konusunda hiçç bir sıkıntı yaşamam işin içine acces point, WAN, WLAN Qos ve diğer router protokolleri girerse RIP, BGP girerler çuvallarım yorumlar için tşkler... herkese kolay gelsin.

Seçenekler
Stil