CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR

Geri git   CiscoTR.COM / Cisco.Gen.TR > CISCO > CCVP Cisco Certified Voice Professional

Kayıt ol Etiketler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 15:14
Junior Member

Standart Cisco Ata 186 Analog Phone Adaptor

Merhaba arkadaşlar,

CISCO ATA 186 analog telefon adaptoru kullanan var mı? tahminimce bu cihaz iki analog telefonu ip telefon yapmaya yarıyan bir cihaz. Cihazı Cisco sitesindeki dokumana göre konfigure etmeyi başardım. Ama başlangıç ayarları ip adresi verme ag gecidi tanımlama ve subnet mask ını verdim bilmek istediğim bu cihazı nasıl kullanabilirim bunun için hangi servise uye olmalıyım. Skype yada diger vo-ip servislerinde bu cihaz dogrudan kullanıla bilrimi?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Tahir ERGEÇ
  #2 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 15:35
x25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
x25 x25 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yönetici

Merhaba Tahir Bey ,,,

Soruyu daha net anlamam açısından birkaç soru sormak isityoum ATA 186 yı ne amaçla kullanmak istiyorsunuz diğer bir sorum Skype bir pc uygulamasıdır muhtemelen ata ile doğrudan ilişkilendiremeyiz.186 analog adaptoru herhangi bir routera bağladınızmı yada bağlantıyı hangi yonlu yaptınız router>asa taraflımı yoksa asa>router taraflımı Router içinde FXO yada FXS kartınız varmı ???
  #3 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 15:38
Yönetici

bu arda ATA serisi cihazların upgrade ini anlatan detaylı birsayfa var incelemek isterseniz buyrun

http://www.cisco.com/en/US/products/...800b4c38.shtml
  #4 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 15:46
Junior Member

Merhaba,
Bu ürünü kullanma amacım normal telefonu ip telefon haline getirmek ve telefon görüşmelerini ip üzerinden yapmak.Skype gibi voip servisi saglayan firmaları kastetmiştim bu gibi hizmet veren firmalardan aldığımız kullanıcı adı ve şifre yi bu cihazda yazıp baglantı saglandıgında bu hizmete baglanıp cihaz otomatik olarak login olup kullanım saglamazmı yoksa biraz bilim kurgumu oldu?
herhangibir router yok test amaçlı bir arkadaştan edindim cihazı. evde normal adsl modem üzerinden çıkış yapmayı duşünüyordum mumkun olabilirmi boyle bir durum
  #5 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 15:54
Yönetici

Tahir bey skype servisiyle yutdışındaki forumlarda yazılan bazı yazıları okudum sanırım mümkün değilmiş.[ http://www.voipuser.org/forum_topic_4429.html ].isterseniz size konuyla ilgili uzman bir arkadaşımın celal demirin bir makalesini ileteyim umarım asa yı anlamada size yardımcı olabilir....

ATA 186
Yazar Celal Demir
Friday, 20 April 2007
Cisco ATA 186 (Analog Telephone Adapter)
Voice iletişimin sağlanması için bir takım cihazlara ihtiyaç vardır . Bu cihazların bağzılarını sıralayacak olursak
· Router
· FXS/FXO kartı (router üzerine takılır)
· ATA

Cisco'nun ATA 186 ve 188 analog adaptörleri, normal analog hatlı telefonların ve fax cihazlarının IP tabanlı networklere bağlamaktadır. Adaptörlerin üzerindeki her ses girişi ayrı telefon numaralarını desteklemektedir. Buna ek olarak içinde bulunan "ethernet switch" 10/100BASE-T ethernet ağına RJ-45 arayüzünden bağlanmasına olanak verir. ATA 188 modeli eksta bir ethernet LAN girişini de desteklemektedir.
Telefon görüşmelerinin Wan bağlantısının üzerinden yapılmasını sağlamaktadır.
Ataların değişik bağlanma şekilleri vardır. Bunlardan birisi
Ata 186---Router------Router---Ata 186 şeklindedir.
Ata cihazlarının konfigurasyonu web ara yüzünden yapılmaktadır.Fakat ilk once bir telefon ile bağlanım ip vermemiz gerekiyor. Telefon adaptörünü ata 186 ya bağladıktan sonra Ata üzerindeki Kırmızı butona bastıktan sonra IVR bizi yönlendirecektir.
IVR daki menüler

1
IP Address (StaticIP)

2
Default Gateway (StaticRoute)

10
Subnet Mask (StaticNetMask)

20 (0 = Disable, 1 = Enable)
DHCP (Dhcp)

80
Check IP Address

İp adresini verirken ip adreslerin arasındaki nokta işaretini * ile koymamız gerekiyor en son # ile işlemi sonlandırıyoruz.
Bunları yaptıktan sonra web den bağlanıp konfigurasyonları yapabiliriz.(http:// ip address/dev )bu şekilde yazıldığında konfigurasyon arayüzüne bağlanılabilir.
Diğer gerekli konfigurasyonları Cisco nun http://www.cisco.com/en/US/products/...800c3a50.shtml web sitesinden detaylı olarak bulabiliriz.
Ata 186 lar aynı zamanda callmanager ile de kullanılabiliyor bunun için callmanager desteği olan sccp uyumlu software ine upgrade edilmelidir.
http://www.cisco.com/en/US/products/...800b4c38.shtml Bu linkten detaylı bir şekilde ATA cihazlarının nasıl upgrade edildiği anlatılmaktadır.
  #6 (permalink)  
Alt 09-22-2007, 16:09
Junior Member

Merhaba X25,
Yardımların için teşekkurler.
iyi çalışmalar.
  #7 (permalink)  
Alt 10-01-2007, 10:50
AliPacino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Alıntı:
tahirergec´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar,

CISCO ATA 186 analog telefon adaptoru kullanan var mı? tahminimce bu cihaz iki analog telefonu ip telefon yapmaya yarıyan bir cihaz. Cihazı Cisco sitesindeki dokumana göre konfigure etmeyi başardım. Ama başlangıç ayarları ip adresi verme ag gecidi tanımlama ve subnet mask ını verdim bilmek istediğim bu cihazı nasıl kullanabilirim bunun için hangi servise uye olmalıyım. Skype yada diger vo-ip servislerinde bu cihaz dogrudan kullanıla bilrimi?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Tahir ERGEÇ
Selamlar Tahir kardes, foruma yeni üye oldum, ve ilk okudugum yazi seninkiydi. Ata186 arkadasin dedigi gibi Cisco'nun SCCP protokolu üzerinden ya Call Manager'e yada Callmanager Express ile donatilmis bir Cisco Router (mesela 2801) ile calisir. Sen eger bu ATA'yi SIP-protokolü ile calisan bir VoIP-sunucusunlan calistirmak istiyorsan, ATA'nin Firmware'ini degistirmen gerekecek. Eger SIP üzerinden calisman gerekiyorsa suna bir baksanda olur
http://www.ringasia.com/phonemanuals...IP)14apr05.pdf

SIP-Proxy olarak tabiki senin kullandigin SIP-Serverin adresi gerekecek.

Skype bir sirkete öz bir protokol oldugu icin, yani acip bir standard olmadigi icin, bu protokol Ciscoyla ancak bu sirketin beraber calismasiyla sizabilir. Benim bildigim kadariyla Sykpe ile Cisco simdiye kadar birlikte bir calisma yapmadilar.
Ama ATA186'nin iki (acik standard olan) baska protokollu Firmwareleride var. Bunlar MGCP ve H323.

Bu arada bu ortamda bir kac kisi görmeme sevindim dogrusu.

Hepinize selamlar,
Muharrem
  #8 (permalink)  
Alt 10-01-2007, 10:56
Yönetici

Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyoruz Muharrem bey
  #9 (permalink)  
Alt 10-29-2007, 15:52
zafersoylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özel Üye

zafersoylu - MSN üzeri Mesaj gönder

arkadaşlar eğer sip üzerinden arama yapacaksanız Cisco LinkSYS nin adaptörleri var. pap2t Ve ya spa3000 ve ya spa3102 adaptörler var. istep PSTN hat ile isterseniz VPSTN olarakda kullanavilirsiniz. ben örnek vermiştim geçenlerde bu konu ile ilgili.
2.El Cisco ürünleri
  #10 (permalink)  
Alt 01-04-2008, 19:04
emy emy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

Alıntı:
tahirergec´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Bu ürünü kullanma amacım normal telefonu ip telefon haline getirmek ve telefon görüşmelerini ip üzerinden yapmak.Skype gibi voip servisi saglayan firmaları kastetmiştim bu gibi hizmet veren firmalardan aldığımız kullanıcı adı ve şifre yi bu cihazda yazıp baglantı saglandıgında bu hizmete baglanıp cihaz otomatik olarak login olup kullanım saglamazmı yoksa biraz bilim kurgumu oldu?
herhangibir router yok test amaçlı bir arkadaştan edindim cihazı. evde normal adsl modem üzerinden çıkış yapmayı duşünüyordum mumkun olabilirmi boyle bir durum
Evet, düşünceleriniz doğru.Bir servis sağlayıcıdan alacağınız kullanıcı tanımlarını cihaza girmeniz gerekir. (burası biraz karışık,zira piyasadaki operatorlerin çoğu SIP kullanıyor öncelikle sizdeki cihaz SIP mı,H323 mü. eğer h323 ise firmware upgrade ile SIP yapabilirsiniz.SIP olduğunu farzederek devam edelim. (cihazın arayüzüne girdiğinizde bunu görürsünüz) Servis sağlayacı size UserID,eğer kullanıyorsa Password, proxy adresi gibi bilgiler verecek. Ayrıca hangi codecleri destekledikleri de önemli ve cihaza bir arama planı girmeniz de gerekebilir. Bu da hesabı alacağınız servis sağlayacıya bağlı.)Operatorden aldığınız bilgileri cihaza girerek operatore cihazı kayıt edersiniz. Herhangi bir routere ihtiyacınız yok,normal adsl modeme takıyorsunuz.

Seçenekler
Stil