| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Arkadaşlar merhaba Elimde bir adet Cisco Unified Communications 520 var http://www.cisco.com/en/US/products/ps7293/index.html Bu ürünün üzerinde 4 adet fxs 4 adet fxo port var . İşin açıkçası bu portlar hakkında hiç bir fikrim yok . Bildiğim kadarı ile bir iç santral olarak kullanılmakta . Bana bu konuda yardım edebilirmisiniz acaba. Nasıl çalışır , çalışma mantığı nedir ? Konfigürasyonu nasıl yapılır. ? Telefonlara numara nasıl atanır.? Dış hat nasıl bağlanır.? Şimdiden yardımlarınız için teşekkkürler |
| |||
| Yanlış anlamadıysam analog telefonunu cihazın fxs girişine , telekomdan gelen hattı da fxo girşine bağlamalıyım . telekom ---------------------fxo uc520 fxs -------------- analog telefon Cisco da bu numara tanımlamalarını nasıl yapabilirim ? |
| |||
| Asıl sormak istediğim soru şu 4 adet fxs girişine bağladığım analog telefonlarla fxo girişine bağladığım telekom hattı üzerinden nasıl arama yapabilirim. Normal santral mantığı varsa tanımladığım bi numaraya basarak dışarı arama yapabilmeliyim onun haricindede fxs girişine bağladığım 4 analog telefon birbirlleri ile görüşebilmeli sanırım. Göndermiş olduğunuz linktetki konfigürasyonu araştırdım fakat hiç bir port ayarın da dahili numara tanımı yok veya fxo tarafına takıcağım telekom hattı için 9 a basarak çıkabilirsin veya buna benzer bi tanım göremedim. Yada ben bunun mantığını bi türlü kavrıyamadım sanırım. ![]() ![]() |
| |||
| Merhaba Arkadaşlar Aşağıdaki konfigürasyon ile şu işlemleri yapabildim. 2 adet fxs portuna 2 adet analog hat bağladım ve 111 , 222 numaralarını bunlara atadım.Birbirleri ile görüşmelerini sağlayabildim. 1 adet fxo portuna telekomdan helen telefon hattını bağladım . İç kısımdaki 2 analog telefonum 9 u tuşlayarak dış hattan arama yapabiliyor. Dışarıdan gelen aramaları da 222 ye yönlendirdim.Şu anda çalışmakta. Şimdiki sorum şu . 1 - İç hattan 9 tuşuna basıldığında hattın düşmesi 25 sn alıyo , baya uzun bi süre, bu süreyi nasıl kısaltabilirim ? 2 - şöle bi yapıda uc520 Ankara -------------- cisco800 ----------cisco800--------uc520 İstanbul 2 cisco 800 arasında gdat bağlantısı var Ankaraya tanımlıyacağım bi numara ile gdat üzerinden istanbuldaki şehiler arası arama yapabilmem için ne yapmam gerekmekte. Fxo voice-port 0/1/0 supervisory disconnect anytone compand-type a-law cptone TR timeouts call-disconnect 1 timeouts wait-release 1 connection plar 222 caller-id enable dial-peer voice 50 pots destination-pattern 9T incoming called-number . direct-inward-dial port 0/1/0 no sip-register Fxs voice-port 0/0/0 timeouts ringing infinity ! voice-port 0/0/1 timeouts ringing infinity ! dial-peer voice 1 pots destination-pattern 111 port 0/0/0 ! dial-peer voice 2 pots destination-pattern 222 port 0/0/1 |
| |||
![]() Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim sorunsuz bir şekilde yıkarıdaki yapıyı kurdun ve çalıyor. İsteyenler için konfigürasyon dosyalı şu linkte. http://rapidshare.com/files/10093885...UC520.rar.html |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|