CCNP Anlık Soru-Cevap Bölümü
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 12 Sayfadan 1. Sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 112 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree31Likes
CCNP Anlık Soru-Cevap Bölümü

Bu konuyu ; - Gerek egzersiz olarak bilen kişilerin soru sorması şeklinde (bilgi yarışması gibi) , - Bir tartışma ortamı yaratmak için platform oluşturmak amacıyla soru sorulması şeklinde, - Bilmeyen

  1. #1
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Lightbulb CCNP Anlık Soru-Cevap Bölümü

    Bu konuyu ;
    - Gerek egzersiz olarak bilen kişilerin soru sorması şeklinde (bilgi yarışması gibi) ,
    - Bir tartışma ortamı yaratmak için platform oluşturmak amacıyla soru sorulması şeklinde,
    - Bilmeyen kişilerin sorularına anlık cevap bulabilmesi için sorununu yazacağı bir konu olarak açıyorum. Buraya CCNP seviyesindeki tüm soru ve sorunlarınızı yazabilirsiniz.

    Doğru cevap veren arkadaşlara like ve rep vermeyi unutmayınız. Cevaplarınızı soruları alıntı yaparak yazınız.


    İlk soruyu sorarak konuyu başlatıyorum :


    Soru : Routerlarda serial interfacelerin mac adreslerini nasıl görürüz ?
    md_mehmet52 and ahmeter like this.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  2. #2
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Merhaba üstad, buy şekilde bir böllüm olması güzel bilgi paylaşımı olarak
    Nexus likes this.

  3. #3
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Üstad bu şekilde olur mu ?
    show diag

  4. #4
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Soruya soruyla karsilik gibi olmasin isterim ama,

    Serial interface MAC adres kullaniyormu ki?

    Acaba Frame Relay orneklerin de DLCI numaralari vardi ondan dolayi kaynaklanan bir soru mu?
    ahmeter likes this.

  5. #5
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart

    Sanırım öğrenemeyiz.
    Ethernet teknolojisinde arp ile MAC mapping yapılarak hedef MAC öğrenilir fakat serial interfacelerde inverse arp mantığı vardır.
    Inverse ARP,ethernetteki arp 'ın aksine,local DLCI değerini karşı tarafın IP'sine mapping yaparak öğrenmesidir.
    Yani serial interfacelerde bir ethernet kavramı (MAC) sözkonusu değildir.
    Bilmem doğru ifade edebildim mi?

    Not:Süper başlık yalnız.Devamını bekliyorum
    Nexus and Tolkien like this.

  6. #6
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart

    Bir soru da ben sorayım.

    Soru : Cisco switchler'de portfast'i enable edersek STP disable olur mu olmaz mı?
    Olmazsa neden olmaz,olursa neden olur?

  7. #7
    Nexus isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator - Founder
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    1,995

    Standart

    Alıntı lDuncl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    Soru : Routerlarda serial interfacelerin mac adreslerini nasıl görürüz ?
    Merhaba seri arayüzlerde mac adresi yoktur Mac adresi ethernet teknolojisinde L2 adresleme için kullanılır.
    Tolkien likes this.
    “Bir kez kaçar uçurtman, sonra gökyüzüne küser insan…”

  8. #8
    md_mehmet52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Oct 2010
    Bulunduğu yer
    Ünye
    Mesajlar
    196

    Standart

    Öğrenmek gerekli bu şekilde de olsa

  9. #9
    MCyagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    Corum - Turkiye
    Mesajlar
    565

    Standart

    Alıntı ahmeter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir soru da ben sorayım.

    Soru : Cisco switchler'de portfast'i enable edersek STP disable olur mu olmaz mı?
    Olmazsa neden olmaz,olursa neden olur?


    Öncelikle Güzel Başlık olmuş

    POrtFast soruna cevap vereyim bende ...

    STP Disable olmaz.

    PortFast ın öyle bir görevi yok.

    STP Disable etmek için

    CONF T
    NO SPAN VL 1

    YETERLİDİR..

    PortFast uygulanan interface de Listenning ve Learning içinn
    belirlenen Forward Delay ( bu durumda 15 x2= 30 saniye )
    atlanmış oolur.


    TAaki bu interface BPDU alana kadar.
    ALınca PORTFAST özelliği kaybolur.

    sh spanning-tree interface fa0/x portfast


    ile takip edilebilir...
    garip, ahmeter and Nexus like this.
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  10. #10
    ahmeter isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2011
    Mesajlar
    100

    Standart

    Pek ilgi yok bu başlığa,çok şaşırdım.Halbuki çok faydalı olacağını düşünüyorum.Neyse sorumu sorayım.

    SORU:DR ve BDR seçimi hangi tür OSPF networklerde söz konusudur?

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok