Selamlar,
GNS3 programinda 1700 platformunu kullanarak IOS (c1700-entservicesk9-mz.123-8.T9) kendi topology imde kullaniyorum..topology min amaci switcler uzerinde olusturulan 3 ayri vlan i 1700 router uzerinde inter vlan ile konusturmak
bunu yaparken 2 teknology den yararlaniyorum:
1- Router bagli oldugu eth. int. de subinterface ler olusturarak
2- SVI teknolojisini kullanmak
3-routed port ile
Kullanilan bu 3 secenekten sadece SVI da problem yasiyorum....Yani ne zaman global config modunda interface Vlan xx yaratmak istedigimde bu komut yemiyor...yani sw(config)#interface ? ciktisinda vlan yok... Oysa cisco nun sayfasinda ilgili teknik referans dokumanda SVI destekleniyor diyor bu IOS icin.
Bu problemi cozemeyince, ayni platformu(1700 routeri) kullanarak baska bir IOS surumu olan c1700-ipvoicek9-mz.124-25.image kullandim topology mde...bu surumde de config#interface vlan xx komutu yemiyor....Yani ayni problem vuku buluyor...
Bilmiyorum belki ben yanlis yapiyorum bir seyi....?
Daha sonra 3660 router i catalyst bir switch icin config ettim.....eger bu platformun uzerine NM 16ESW modulunu ekledigimde, config#interface vlan komutu calisiyor... eklemedigimde bu komut yemiyor...
(config)#interface vlan xx komutunun calismamasinin sebebi nedir acaba? birseyleri yanlis mi yapiyorum? Bu prob. nasil asarim? Tsk