Border Gateway Protocol (BGP)
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Border Gateway Protocol (BGP)

Merhaba Asagidakii topoloji ile ilgili bir kac sorum var. Oncelikle AS 100 ve ISP birbiriyle BGP konusacak. AS 100 kendi icin IGP olarak EIGRP kullaniyor. AS100 icinde iBGP komsuluklari loopbackler

  1. #1
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart Border Gateway Protocol (BGP)

    Merhaba

    Asagidakii topoloji ile ilgili bir kac sorum var. Oncelikle AS 100 ve ISP birbiriyle BGP konusacak. AS 100 kendi icin IGP olarak EIGRP kullaniyor. AS100 icinde iBGP komsuluklari loopbackler uzerinden kurulacak. BGP de de yalnizca loopbackler anons edilecek. Bu konfigurasyonu yaptiktan sonra ISP uzerinde kelly routeruna ping atmak istediginizde ping gitmiyor fakat AS100 icindeki routerlerin birbiri ile olan baglantilari bgp ile anons edildiginde baglanti saglanabiliyor. BGP ile ogrenilen AS100 icinde loopbackler EIGRP ile de ogrenildigi icin AD sebebiyle eigrp routeleri seciliyor. Fakat aslinda bgp tablosunda bulunan tum next hoplar route tablosu goz onune alinirsa erisilebilir durumda. BGP tablosunda bulunan routelarin erisilebilir olmasi icin mutlaka bgp ile bir sekilde best olarak secilmesede tabloya eklenmis olmasi mi gerekmektedir?

    yardimci olursaniz sevirim.


  2. #2
    MCyagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    Corum - Turkiye
    Mesajlar
    565

    Standart

    mrb,

    ebpg komsuluk kuruldu mu isp ile ?
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  3. #3
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart

    evet isp de ki tabloda tum loopbackler gorunuyor.

  4. #4
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    sh run çıktılarını eklermisiniz

  5. #5
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart

    Attchmentlari bir turlu kabul etmedi. Configler asagidaki linkte.

    https://rapidshare.com/files/3857890115/configs.rar

  6. #6
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart

    Merhaba
    sanirim problemi cozdum. source olarak loopbacklerle ping atildigi zaman hic bir problem yok. Problem tamamen ISP routerin donus yolu uzerinde destination olarak 192.168.12.0 networkunu bilmemesi.ISP icin bu linkler tamamen transparent sadece loopbackler var tablosunda.

    ilgilendiginiz icin tesekkurler.

  7. #7
    MCyagli isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    Corum - Turkiye
    Mesajlar
    565

    Standart

    Mrb ;

    Ping lemeye çalıştığınız 192.168.12.1 adresi miydi ?
    Mehmet Ceyhan YAĞLI
    I learn, I teach

    www.mcyagli.com

  8. #8
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart

    Hayir 4.4.4.4 Kerry routeru uzerinden. Source olarak 1.1.1.1 verince hic bir problem yok.

  9. #9
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Administrator
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    linke bakmadım sorunu bilmiyorum ama
    sh run çıktısını isteyince genelde problemi kendisi çözüyor soran

  10. #10
    samurai isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    15

    Standart

    Aslinda config i baya incelemistim ama bulamadim.
    Cozum tuvalette aklima geldi desem

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok