Leased Line Devre'de QoS
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

2007 yılından bu yana aktif olan ciscotr.com, kısa bir süre sonra " www.bilisim.pro " olarak devam edecektir.  
Mevcut mesajlarınız ve kullanıcı bilgilerinizle yenilenen sitemizde katılıma devam edebileceksiniz.

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Leased Line Devre'de QoS

arkadaşlar slm ben bır LL hat uzerınde qos yapmaya calısıyorum bı cok yol denedım ama istediğim olmadı. yapmak ıstedıgım bir ip var ip nın 80 cıkısını 64K ıle sınırlamak ve

  1. #1
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart Leased Line Devre'de QoS

    arkadaşlar slm

    ben bır LL hat uzerınde qos yapmaya calısıyorum bı cok yol denedım ama istediğim olmadı.
    yapmak ıstedıgım bir ip var ip nın 80 cıkısını 64K ıle sınırlamak ve dıger tum ıpleri ise 2mbit olan hattın gerı kalanını kullanması ama asagıda yazdıgım conf ta ıse tum ıplerın uploadını 64 olarak sınırlıyo yanı yazdıgınm acl yı kabul etmıyo gorunuyo bı bakını dogrusu neyse sız yazın bana lutfen

    class-map match-any http
    match access-group 111
    match protocol http
    !
    !
    policy-map kisitli
    class http
    police cir 64000 bc 8000 be 8000
    conform-action transmit
    exceed-action drop
    violate-action drop
    class class-default
    fair-queue

    interface Dialer1
    service-policy output kisitli

    access-list 111 permit tcp host 10.34.34.33 any eq www
    access-list 112 permit ip any any

  2. #2
    kozalak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    457

    Standart

    service policy output yerine input yapsanız?

  3. #3
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    class-map altındaki nbar tanımını kaldırırmısın , sadece acl yeterli

    Kolay Gelsin

  4. #4
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    nbr nerede yazıyor .
    input yazmamın ne gibi faydası olacak ouput yazmam ile zaten kısıtlamam çalışıyor ama ben tek ip nin bu kısıtlamayı almasın ıistiyorum tek ip yi değilde tüm ip leri kapsıyo bunu isteiyorum.

  5. #5
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    haklsıın nbar yazmama aslında gerek yok match http yi kaldırıp bu sekılde deneyecegım
    tsk

  6. #6
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    access-list 111 permit tcp host 10.34.34.33 any eq www
    access-list 112 permit ip any any

    ikinci satırdaki acl no 112 mi?, yoksa yanlışlıkla 111 yerine 112 mi yazdınız.

  7. #7
    muratymurat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    158

    Standart

    merhaba
    arkadaşlar sorun çözüldü yardımı olanlara teşekkürler.
    tek bir sorum daha olacak kullandığım fair queue burada bunu kullanmamın amacı 64k yı acl 111 dekı ıp bunu kullansın gerıye kalan tum band genıslıgınıde gerısı kullansım demek ıstedım acaba bu dogrumudur. yanı
    64k ıle sınırlama yaptım gerı kalanı kullan demem ıcın hesap yapıp o degerı mı yazmam gerek yoksa gerı kalanı kullan demek ıcın bısı var mı

  8. #8
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    fair-queue komutu için WFQ dokumanlarına bakabilirsin , özetle şu , class-classdefault için yani unmatched trafiğin için dynamic queueler uretilecek ve tek tip bir trafik varsa , bu paketler arasında oncelıklendirme olmadan ( spesifik durum haric asagıda acıklayacagım ), kuyruklanacak trafiğin . O host için 64 k ayırdıktan sonra , kalan bant genişliğinin diğer hostlar için kullanılacağı doğru , ancak ip precedence değerleri farklı paketler gelirse , precedence'i yuksek olan daha iyi bir weight değeri alacak ve once gonderilecek , 32684/ip precedence + 1 formulune gore , paket oncelıklendirilecek. Ancak kullanabileceğiniz toplam bandgenişliği , interface band genişliğinizin %75 ini gecemez , bunun içinde max-reserved bandwith 100 denebilir, bu durumda routing protokllerinin updateleri ozel olarak dusunulmelidir.

    iyi calısmalar

  9. #9
    zangoc isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    56

    Standart

    Oncellikle class map tan

    match protocol http


    ifadesini cikarirsan class map sadece access liste gore calisacak eger cikarsmassan gonderdigin tum http paketleri bu class mapa dahil olacak ikinci yontem bu access listteki hostlarin sadece http paketlerini policinge maruz birakmak istersen " match any " yerine match all" kullanabilirsin. Ayrica class http ye garanti bandwidth ata 64 kbps gibi daha sonra policing uygulu yoksa konfıgırasyon muammada kaliyor.

    Zaten class defaultu fair queue yapmissin, konfigirasyonu boyle duzenlersen class http garanti bandiwidthni alir ve policinge maruz kalir boylece kalan bandwidthide class default fair queue kullanarak alir.

    Son olarak policing komutunu kullandıktan sonra sadece bandwidthi yazarsan daha iyi olur birak router kendisi Bc Be degerlerine karar versin.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok