Route MAP Squence Number Default olarak 10 dan Başlıyor - Route MAP Squence Number Nedir ?
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Route MAP Squence Number Default olarak 10 dan Başlıyor - Route MAP Squence Number Nedir ?

Bir sebebi ve ya bir amacı varmı neden 1 değil de 10 ? şimdiden teşekkürler

  1. #1
    Generous isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    28

    Standart Route MAP Squence Number Default olarak 10 dan Başlıyor - Route MAP Squence Number Nedir ?

    Bir sebebi ve ya bir amacı varmı neden 1 değil de 10 ?

    şimdiden teşekkürler

  2. #2
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    Bildiğiniz gibi route-map ler sıra numaralarına göre okunur.10 dan başlamasının sebebi daha sonra sizin için, önceki yazdığınızdan daha önemli bir map yazmanız gerekirse ,yeni yazdığınıza 1 den 9 a kadar değer vererek önce okunmasını sağlayabirlirsiniz.Benimde size tavsiyem route-map lere sıra numarası verirken 10,20 diye numaralar vermeniz, aradaki boşlukları daha sonra ihtiyaç halinde kullanırsınız

  3. #3
    Generous isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Mesajlar
    28

    Standart

    Teşekkürler

  4. #4
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Aynı mantık access-list ler içinde geçerlidir yazdığınız her rule 10 ar 10 ar artar daha sonra aralara ekleme yapabilmeniz için
    Mr.google knows everything , ask to him...

  5. #5
    root isimli Üye şimdilik offline konumundadır Moderator
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,409

    Standart

    guzel aciklama, tesekkurler

    Alıntı ercanusa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bildiğiniz gibi route-map ler sıra numaralarına göre okunur.10 dan başlamasının sebebi daha sonra sizin için, önceki yazdığınızdan daha önemli bir map yazmanız gerekirse ,yeni yazdığınıza 1 den 9 a kadar değer vererek önce okunmasını sağlayabirlirsiniz.Benimde size tavsiyem route-map lere sıra numarası verirken 10,20 diye numaralar vermeniz, aradaki boşlukları daha sonra ihtiyaç halinde kullanırsınız

  6. #6
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Access-Listlerde standard extended named olmasına gore seq number aralığı değişir.

  7. #7
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    Aslında ACL ler için bunu solemesekte olur cunku named acl yazdıgın zaman acl numberın onemı kalmıo keza standart ve extended içinde aynı durum soz konusu olabılır sonucta acl'lerde numaraların cokta onemlı oldugu solenemes.ama route maplarda dusuk degere vermıs oldugunuz map baskın oldugu daha dorusu oncelıkle o okundugu ıcın dıelım ercan arkadasımıza katılmamak mumkun degıl.

    Kolay gelsın,
    Juniper Networks

    JNCIA-EX,JNCIS-ER,JNCIS-FWV,JNCIS-SSL

  8. #8
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    Alıntı Orhan ERGUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Access-Listlerde standard extended named olmasına gore seq number aralığı değişir.
    default değerlerle oluşturduğum standart,extended,named ACL ler aşağıda,seq numaraları hepsinde 10 ar 10 ar artıyor

    Router#sh access-lists
    Standard IP access list 10
    10 deny 1.1.1.1
    20 deny 2.2.2.2
    Standard IP access list aaa
    10 permit 10.0.0.0, wildcard bits 0.0.0.255
    20 deny 11.0.0.0, wildcard bits 0.0.0.255
    Extended IP access list 100
    10 deny ip any any
    20 permit ip host 10.0.0.10 any
    30 permit ip host 10.0.0.11 any
    Extended IP access list deneme
    10 permit tcp host 1.1.1.1 any
    20 permit tcp host 1.1.1.2 any
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #9
    Orhan ERGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    256

    Standart

    Merhaba,

    Kullandığın cihaz modeline gore değişiyor olabilir , doğrudur.

  10. #10
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    2600,3600,3700,7200 serisi router larda aynı , belki eski ios lerde farklıdır ancak yenilerde böyle hep
    Mr.google knows everything , ask to him...

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok