CCNP Lab Sınavı
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
CCNP Lab Sınavı

Merhabar ; CCNP sınavlarına hazırlanan arkadaşlar lab yapmak için hangi programı kullanıyorlar ? Bosson'un CCNP için olanını indirdim çoğu komut çalışmıyor, pacet tracer zaten başlı başına bir kaza Dynegen de

  1. #1
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Post CCNP Lab Sınavı

    Merhabar ;

    CCNP sınavlarına hazırlanan arkadaşlar lab yapmak için hangi programı kullanıyorlar ? Bosson'un CCNP için olanını indirdim çoğu komut çalışmıyor, pacet tracer zaten başlı başına bir kaza Dynegen de ise sadaece router confg. ediliyor diye duyduğum için kurmayı denemedim bile, switch sınavına ait lab ları neyde yapabiliriz ?

  2. #2
    System isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Bulunduğu yer
    Ordu / Ünye
    Mesajlar
    501

    Standart

    Dynagen dynamips ve GNS3 gerçek bir router ve switch ios çalıştırıyor.
    kendinize değil CCNP labları, CCIE labları bile hazırlayabilirsiniz.
    sitede dynagen dynamips ve gns3 kurulumları vs. hakkındaki yazıları okumanızı önerebilirim.

  3. #3
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Standart

    Teşekkür ederim bir arkadaşımla konuşurken Dynagen'in sadece router ios lerini çalıştırdığını söylemesi üzerine işlem yapmadım.

  4. #4
    turkavfatih isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    590

    Standart

    evet bende CCNP ye hazırlanıorum yanı bıttı sayılır bı kac konum kaldı netsımde CCNP komutları calısmıo dogru ama benım avantajım cısco egıtımı veren bı yerde egıtmen oldugum ıcın cıhazları ıstegım gıbı kullanabılıyorum sanırım cok sanslıyım dımı))

  5. #5
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    evet gayet şanslısınız
    The day that never comes

  6. #6
    gandalf_3466 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    264

    Standart

    Ben CCNP lab lari icin Dynagen kullaniyorum Router ios olarak ta 7200
    bu sekilde kullanmamizi hocamiz tavsiye etti su ana kadar hic bir sorun cikmadi
    elimizin altinda gercek router varmis gibi uygulama yapabiliyoruz.
    sizede tavsiye ederim.Dynagen i nasil kullancaginiz hakkinda bir document ekledim
    adim adim anlatilmis. sorun olursa buraya yazin yardimci olalim.
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  7. #7
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    Alıntı gandalf_3466 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben CCNP lab lari icin Dynagen kullaniyorum Router ios olarak ta 7200
    bu sekilde kullanmamizi hocamiz tavsiye etti su ana kadar hic bir sorun cikmadi
    elimizin altinda gercek router varmis gibi uygulama yapabiliyoruz.
    sizede tavsiye ederim.Dynagen i nasil kullancaginiz hakkinda bir document ekledim
    adim adim anlatilmis. sorun olursa buraya yazin yardimci olalim.
    önce paylaşım için teşekkürler.switch görevi yapıyoda switch configuraiton olayı nasıl oluyo ?
    Konu AcLMasteR tarafından (27.03.2008 Saat 17:59 ) değiştirilmiştir.
    The day that never comes

  8. #8
    Redox isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    71

    Standart

    Merhaba,

    Switch configurasyonu olarak nasıl bişey yapmak istiyosunuz ? Öğrenmek istediğinizi biraz daha açabilirmisiniz? Switch ile bir çok şey yapılabilir ne yapmak istediğinizi açık olarak yazabilirseniz eminim ki herkez yardımcı olmaya çalışıcaktır.

    İyi Çalışmalar

  9. #9
    AcLMasteR isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,195

    Standart

    yani router IOS larını çalıştırdığımız gibi switchlerin IOS larınıda çalıştırabiliyormuyuz ?oluryorsa nasıl yapıyoz?
    Konu AcLMasteR tarafından (30.03.2008 Saat 17:07 ) değiştirilmiştir.
    The day that never comes

  10. #10
    woozy_cloud isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Mesajlar
    40

    Standart

    ben de CCNP ye hazirlaniyorum sadece QoS sinavim kaldi. dynagen ile ilgli benim sorum ise su:

    gayet basit bir topoloji hazirlayorum:
    ben iki adet router serial ile birlestiriyorum. altlarina da birer tane switch bagliyorum. daha sonra loopback interface atayip her bir switch iin bir portuna da bir loopback interface koyuyorum. Ancak loopbacklaerden sadece biri calisiyorken diger router-switch-pc uclemesindeki loopback calismiyor

    bu arada Dynagen SDM icin bence cok faydali, yani ISCW sınavinindan tam puan almamda bence cok ise yaradı.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok