MAC Adresi Yasaklama - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 12
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.
MAC Adresi Yasaklama

Açık ama takılırsanız dönün...

  1. #11
    makkar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    11

    Standart

    Açık ama takılırsanız dönün...
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  2. #12
    ofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2014
    Mesajlar
    21

    Standart

    sayın makkar
    yardımcı olmaya çalıştığınızdan dolayı çok teşekür ederim.
    putty ile bağlanabildim.fakat 2. resimdekileri tam anlayamadığım için yapamadım.
    vaktiniz olduğu zaman ;
    bir tane mac adresi nasıl engellenir.yaptığım engel nasıl kaldırılır.
    iyi çalışmalar

  3. #13
    makkar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    11

    Standart

    Veya VLAN yapınız varsa kısaca şu şekilde de yapabilirsiniz ...
    Switch#conf terminal
    Switch(conf)#mac address-table static 3408.0499.981c vlan X drop

  4. #14
    ofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2014
    Mesajlar
    21

    Standart

    VLAN yapısı derken anlamadım.fakat 10 civarında switch var.tüm switclerin ip si var.ben bunu kabinetteki ana switch te yapmayı düşünüyorum.
    switch lere uzaktan ip ile de bağlanabiliyorum.browser dan ve network asistan ile bağlanabiliyorum.

  5. #15
    makkar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    11

    Standart

    Sizin amacınız port security değil demi ?

  6. #16
    ofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2014
    Mesajlar
    21

    Standart

    evet .mac adresi engellemek

  7. #17
    makkar isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2009
    Mesajlar
    11

    Standart

    Günaydın;
    Yanlış anlamadiysam yapmak istediğiniz bu,
    Conf t
    SW po
    SW po mac Sticky
    SW po vio shutdown

    O porta başka bir bilgisayar takılırsa portu kapatır.

  8. #18
    ofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2014
    Mesajlar
    21

    Standart

    eksik anlatıyorsam çok özür dilerim.bilmediğimden kaynaklanıyor olabilir.
    yaklaşık 10 tane switch var.farklı katlarda odalarda bulunuyor.bazen haberimiz olmadan değişik odalardaki switchlere kendilerine ait şahsi laptop takıp farklı amaç için kullananlar olabiliyor.
    görüp uyardığımızda bir daha takmam çalıştırma diyorlar.oradan ayrıldıktan sonra tekrar farklı odalarda kullanabilyiorlar.bu sıkıntılardan kurtulmak için;
    ben ama kabinette bulunan dağıtıcı olan switch te ilgili özel laptopun mac adresini engellemek istiyorum.

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok