Pass4sure, Cisco Sınav Sorusu
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 19 Sayfadan 1. Sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 186 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Pass4sure, Cisco Sınav Sorusu

Merhaba Arkadaşlar, pass4sure 3.22 deki sorulara göz atarken daha önceki versiyonlarda da karşıma çıkmış olan bir soru daha önce bence doğru verilmişken 3.22 de yanlış olarak verilmiş gibime geldi sizde

  1. #1
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Arrow Pass4sure, Cisco Sınav Sorusu

    Merhaba Arkadaşlar,

    pass4sure 3.22 deki sorulara göz atarken daha önceki versiyonlarda da karşıma çıkmış olan bir soru daha önce bence doğru verilmişken 3.22 de yanlış olarak verilmiş gibime geldi sizde bakabilirmisiniz?

    ekteki soru da bence doğru yanıt:

    1-166/28
    2-149/27
    3-178/29
    4-189/30
    ve bu yanıt şıklarda bile yok. Zaten bu soru drag-drop sorusu sanırım ve pass4sure şık oluştururken mi hata yapmış. Yoksa benmi hatalıyım anlamadım.

    sizce nedir cevabı ?
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  2. #2
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Standart sorular==edited===sebep NDA

    Merhaba arkadaşlar az önce başka bir soru içi nde mesaj yazmıştım.

    şimdi de v3.22 43.soru hakkında görüşlerinizi almak istiyorum.

    Soru ekte bence tcp/ip problemi var ancak cevap d olarak verilmiş.


    Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim

  3. #3
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    127.0.0.1 ' i pingleyemeyen bir pc' de fiziksel katman problemi vardır çünkü daha kendi ethernetini pingleyemiyor..

    127.0.0.1 bilgisayarınızın ethernetidir, dolayısıyla cevap dogru

  4. #4
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Standart

    Alıntı hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    127.0.0.1 ' i pingleyemeyen bir pc' de fiziksel katman problemi vardır çünkü daha kendi ethernetini pingleyemiyor..

    127.0.0.1 bilgisayarınızın ethernetidir, dolayısıyla cevap dogru
    yani aslında dediğiniz gibi.


    bi yerde okumuştum.

    sınavda eğer doğru 3 şıkkı işaretleyin diyorsa ve 4 tane doğru olduğunu düşünüyorsanız en doğru 3 unu işaretleyin.

    yazıyordu.

    Bu da bence onun gibi birşey. sonuçta tcp/ip de de fiziksel olmayan bir sorun olursa ping atamıcaktı. Yanlış mı düşünüyorum?

  5. #5
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    Bu soruda da VLSM yapıcaksınız bunu en kolay yolu aşağıdaki tabloyu aklınızda tutmak

    SUBNET >>>>>>>>>>>>> KULLANICI SAYISI
    ------- -------------------------------------
    /25 ------------------ 126
    /26 ------------------ 62
    /27 ------------------ 30
    /28 ------------------ 14
    /29 ------------------ 6
    /30 ------------------ 2

    Bu grafiğe göre yaparsanız çok hızlı ve kolay şekilde yaparsınız cevap D şıkkıdır
    Konu hakan tarafından (31.10.2008 Saat 00:16 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Standart

    Alıntı hakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu soruda da VLSM yapıcaksınız bunu en kolay yolu aşağıdaki tabloyu aklınızda tutmak

    SUBNET KULLANICI SAYISI
    ------- -----------------
    /25 126
    /26 62
    /27 30
    /28 14
    /29 6
    /30 2

    Bu grafiğe göre yaparsanız çok hızlı ve kolay şekilde yaparsınız cevap D şıkkıdır

    Cevapların için teşekkürler Hakan.

    Ancak verdiğin tabloya göre /26 da 62 kullanıcı oluyor.

    Soruda ise d şıkkında yani 3 numaralı yerde sadece 6 kullanıcı var.

    Göremediğim birşey mi var anlayamadım yada bırakayım gece gece olmuyor demekki

  7. #7
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    tcp/ip ' de de problem olsa ping atamıyacaktı lakin burada ilk olarak ethernete ping atılmış ve ona ulaşılamamış yani problem daha en başta 1.katmanda yaşanıyor

  8. #8
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Standart

    anladım yani bütün iplere ping atamaması tcp/ip problemi ancak 127.0.0.1 e atamaması 1.katman problemi diyebiliriz.


    hakan gece gece sorularıma zaman ayırıp verdiğin cevaplar için teşekkür ederim..

  9. #9
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    evet o noktada şekilde bir yanlışlık olabilir ancak bu tip soruları yapmanın en kısa ve kolay yolu bu tablodaki gibidir

    Unutmaman gereken en önemli konuda 2 router birbirine bağlanırken herzaman /30 kullanılır

  10. #10
    olemp isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    23

    Standart

    bence haklısın...3. network için 6 kullanıcı var..1 tane de router interface i var. dolayısı ile en az 7 ip ayırmak lazım... oda /28 yapar

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok