Pass4sure, Cisco Sınav Sorusu - Sayfa 2
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 19 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 123412 ... SonuncuSonuncu
Toplam 186 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
Pass4sure, Cisco Sınav Sorusu

rica ederim, kafanda bazı şeyler netleştiyse problem yok.Farklı problemlerde sıkıntı çekersen yardımcı oluruz evet...mantık olarak şöylede düşünebilirsin daha kendi ethernetine ping atamayan bir bilgisayar başka bir yerede ping atamaz, kısacası

  1. #11
    hakan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    760

    Standart

    rica ederim, kafanda bazı şeyler netleştiyse problem yok.Farklı problemlerde sıkıntı çekersen yardımcı oluruz

    evet...mantık olarak şöylede düşünebilirsin daha kendi ethernetine ping atamayan bir bilgisayar başka bir yerede ping atamaz, kısacası balık baştan kokar

  2. #12
    monarchist isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Mesajlar
    22

    Standart

    Alıntı olemp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence haklısın...3. network için 6 kullanıcı var..1 tane de router interface i var. dolayısı ile en az 7 ip ayırmak lazım... oda /28 yapar
    evet o konuda da sen haklısın. /29 da ona yetmicektir ben router interface ini unutmuştum.

    benim verdiğim şıklarda yanlış bu durumda. ama hakan ın verdiği tabloyu anladım bu şekilde çözebilirim artık

  3. #13
    e-mky Guest

    Standart

    cvp doğru mesala. sen bir hpostu pingleyemiyorsan bu o hostun problemi değil senin yani local fiziksel katmanın problemidir. soru doğru. ayrıca paylaştığın için tşkler...

  4. #14
    drift isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Sep 2008
    Mesajlar
    18

    Lightbulb sorular==edited===sebep NDA

    Merhaba Arkadaşlar;

    Buradan en son çıkan 3.22 versiyonunda takıldığımız,sorunun çözümünü merak ettiğimiz soruları paylaşabiliriz diye düşündüm.

    İlk örnek ile başlıyorum?Soruları yazmak uzun sürer mi bilmiyorum ama ben hemen takıldığım soruyu yazayım.Belki programı olmayanlar yada sınavı geçtikleri için programı silmiş olanlar olabilir.

    9 nolu soru.

    How many subnets can be gained by subnetting 172.17.32.0/23 into a /27 mask and how many usable host addresses will there be per subnet?

    Şimdiden teşekkürler.

  5. #15
    ercanusa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    İstanbul
    Mesajlar
    513

    Standart

    172.17.32.0/23 aşağıdaki ip bloğunu kapsar;
    172.17.32.0 - 172.17.33.255 şimdi bu aralığı /27 li subnet bloğuna ayırırsak şu şekilde olur.
    172.17.32.0/27
    172.17.32.32/27
    172.17.32.64/27
    172.17.32.96/27
    172.17.32.128/27
    172.17.32.160/27
    172.17.32.192/27
    172.17.32.224/27

    172.17.33.0/27
    172.17.33.32/27
    172.17.33.64/27
    172.17.33.96/27
    172.17.33.128/2.
    172.17.33.160/27
    172.17.33.192/27
    172.17.33.224/27
    gördüğünüz gibi 16 tane yeni subnet bloğu elde ettik.Her subnet için ip sayısı 32 tanedir.
    Bu iplerden biri network ,biri broadcast adresi olduğundan 32-2=30 tane kullanılabilir ip vardır.
    Tabi sınavda bu kadar uğraşmaya gerek yok kısaca şu şekilde yapılabilir.
    (yeni subnet mask)-(orjinal subnet mask) ; 27-23=4
    2^4=16 subnet
    32-27=5
    (2^5)-2=30 kullanılabilir ip (host addreses)

  6. #16
    jojopachaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Mesajlar
    65

    Standart

    ercancım ellerine sağlık muhteşem anlatmışsın

  7. #17
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Question sorular==edited===sebep NDA

    Arkadaşlar resimdeki topolojide router sub interfaceler ile 192.168.2.0 ve 192.168.3.0 networküne dahil edilmiş,peki burda routerın baglı oldugu Fa0/1 isimli switch üzerindeki port,vlan 2 ve vlan 3'e üye olması gerekmiyormu?

    çünkü 192.168.2.0 networkündeki pcler 192.168.3.0 networkündeki pcleri görmek için router üzerinden çıkacaklar ve bu routerı gateway olarak görmeleri gerek ama routerın iki network içinde gateway olması için bu iki vlanada üye olması gerek..?

    Bir interface'i iki vlanında üyesi nasıl yaparız..?

  8. #18
    GhoSt isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2007
    Bulunduğu yer
    Ankara
    Mesajlar
    1,664

    Standart

    subinterface ler oluşturcaksın,tek bacak üzerinden 2 vlan ı geçirmek için 802.1q kullanıcaksın,bilg lara bu subinterface lerde verdiğin adresleri default-gateway olarak giriceksin,fa 0/1 de ip adres olmuycak

    örnek,

    interface fa 0/1.1
    encap dot1q 2
    ip add 192.168.2.254 255.255.255.0

    interface fa 0/1.2
    encap dot1q 3
    ip add 192.168.3.254 255.255.255.0

    (yukardaki dot1q nun yanındaki 2 ve 3 vlan id leri)
    Mr.google knows everything , ask to him...

  9. #19
    kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    254

    Standart

    teşekkürler..

  10. #20
    e-mky Guest

    Standart sorular==edited===sebep NDA

    arkadaşlar 640-802 3.22 deki 278 nolu soru da problem var bana göre, doğru şık B olmalı. çünkü router acılışta config file ı tftp serverde aramaz flashda arar. burdaki cevapda bir saçmalık var..

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok