Evet broadcast adres.Sorunun dogru cevabı yok seceneklerde.Zaten soruyu soran arkadasda bunu vurguluyor.
Evet broadcast adres.Sorunun dogru cevabı yok seceneklerde.Zaten soruyu soran arkadasda bunu vurguluyor.
Yok kimse farketmemiş onun broadcast olduğunu. Soruyu çözerken 255i farkettim ben ilk, eledim b, c, d'yi, a'ya baktım, orada da 1. seçenek falso, /30 yapmışlar eeh dedim saçmalamışlar. Sonra hepsine uyan tek d vardı onu işaretledim ama konuya da kendim çalıştığım için içimde bi şüphe uyanmadı değil : )
Ha bi de hangisi uyar diye soruyorlar, sonuçta 2 hosta /8 de kullanırım ben, süper saçma olur ama uyar sonuçta. 3.'de 6 hosta /26 kullanılabilmesinin nedeni de o bence. /28 ve daha küçük herşey uyardı yani oraya, haksız mıyım?
Fazla networking tecrubem yok, yanliz denedigim kadariyla "Ip nat inside source pool <poolname>" seklinde bir komut yok, asagida gorebilicegin gibi, statik, list, veya route-map seklinde tanimlamalisin, ki mantikli olani bu. Router'a bu komutla soylemek istedigin:
Source ip'si X olan paketleri modifiye ederek Source ip'lerini Y yap. Ters yonden gelen paketlerin de Nat Tablosuna gore kontrol ederek, gereken modifikasyonlari yap. X'leri statik veya access-list ile tanimliyorsun. Y'leri pool araciligiyla. Benim anladigim bu sekilde, umarim yanlis yonlendirmemisimdir..
R2(config)#ip nat inside source ?
list Specify access list describing local addresses
route-map Specify route-map
static Specify static local->global mapping
arkadaşlar ben bu sorudaki senaryoyu tam olarak çözdüm ve sizlerle paylaşıyorm şimdi burda R1 R4 ve R3'e R2 aracılıgı ile ping atıyor burda ping atarken dikkat edecegimiz tek şey paketin source ip'si R1 R4 e giderken bir nat işlemi oluyor ve herhangi bir static route girmemize gerek yok sonuçta ping başarılı ama R4 e ping atarken herhangi bir nat işlemi olmuyor peki R1 den R3 e giderken paketin source adresi ne--10.10.10.1 işte burda dügüm çüzülüyor peki R3 ün bu networkten haberi varmı hayır işte şu şekilde bir komut girersek ping başarılı olur,
#ip route 10.10.10.0 255.255.255.0 172.16.11.2
herkese iyi çalışmalar..
nereden duydun 3.24ü?
Pass4sure 640-802 Exam Questions, Your Best Cisco 640-802 Practice Engine bu adreste son güncelleme 18 aralık diyor.
Sadikov.com daki konularda ve internet üzerinden baktığım bir çok farklı forumda 24 şubat 2009 tarihi son gelen güncellemenin tarihi olarak geçmektedir.
Doğru yanlış tarafını bilmiyorum burda sadece böyle bir durum var çalışırken bunu göz önünde bulundurun sınava gireceklerin sınavda çalıştıkları soruların çıkmaması olasılığının olduğunu bilmeleri gerektiğini söylüyorum sadece.
pass4sure yeni versiyonu için sadikhov da birisi e-mail atmış dönen cevap ta 5 martta yayınlanacak diye yazmışlar ama ne kadar doğru bilemem.
Merhaba arkadaşlar
Bu soruda fastethernet 0/0 interface'ini dinamik olarak vlan 2 ye map etmiyormuyuz?C şıkkının neden yanlış olduğunu bir türlü anlamadım.
dinamik olarak değil static olarak map ediyorsunuz...
öncelikle cevabınız için teşekkürler,peki bir portu bir vlan'a dinamik olarak nasıl map edebiliriz?