| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| selam herkese. bilgisayarıma packet tracer 4.1 , boson netsim 6, gns3 gibi programların hepsini kurdum ama daha cihazları yeni yeni birbirine bağlamaya başlaım kablolarla ama hangi portdan hangi cihazı bağlicamı bilmiyorum mesala switch den console bir ucunu bağladım routea da coonsole mi gidecek kablo bilmiyorum yada fast ethernet 0 den bir ucunu switc bir ucunu router mi bağlicam bunalrı daha henüz çözemedim. acaba nereden başlamalıyım hangi protokollerden daha önce başlamalıyım yani . hangi aşamadan anlatamıyorum tam olarak bilmediğim için örneğin.. ospf, Port Security , url filtering mi yada diğer protokollerle mi ilgili config mi yapmalıyım, hani protokoller ne yapar nerede kullanılır nasıl kullanırlır mesala , cisco pix, yada asa nedir asdm nedir ne işe yarar . bunlardan mı başlamaıyım. kusura bakmayın cok karmasık oldu sanırım bilgi seviyemi anlamışssınızdır. yardım edecek olanlara şimdidein tşkler... |
| |||
| yanlız bişey söylim osi modeli felan filan bunları biliyorum yani temel orta düzeyde network bilgim var kablo cakma ağ sorunları yazıcı sorunları probleri çzöme vs.. benim sorunum cisco cihazlarla nerden başlayacağım nereden hangii konulardan config olayına girmeliyim... yoksa osi refarans modeli vs.. bunları bliyoruz kaç katman olusur hangi katmanda ne var mesal atcp ip osi 2 katmanda calısır. gibi.... anlatmak istediğim tam anlatabilddimmi bilmiyorum ama cisco cihazlarına nereden girmeliyim. pix asa mı bunlar ne demek pdm ne de mek asdm ne de mek, routing yada switchin hangi konulara ilk önce başlamalıyım... |
| ||||
| Öncelikle TCP/IP OSI den farklı bi model dir karıştırmayalım.TCP/IP iki protocol karışımı olarak yani IP nin hızından TCP nin güvenliğinden yararlanılarak ortaya çıkmıştır.TCP 4 .cü OSI katmanı IP 3. cü OSI katmanında çalışır.Config olayına girmek istersen routerden ama en temelden başla forumdada Türkçe dökümanlar vardı.neyse sana kolay gelsin.
__________________ 66 Vatan,10 ( Baku)Mekân... Azerbaycan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri ve Ağları CCNP Yolunda ufak adımlarla... |
| |||
| cybex kitabını indirdim bakıcam ingilizce sdttin dedikelrine katılıyoırujk aynen tcp ip konusuyla ilgilii söyleidklerin gayet net doğru. benim söylemek istedik suydu router ve swith konusund ahangi series ler en cok piyasada kullanılıyor forumd agördüm iyi birtr ccnp cisco 6500 series kıratr gibi kullanabilmeli multicast uygulaması yapabilmeli demişdi yani ben hangi touterları bilmeliyim yoksa bir i öğrenidrsem diğerleinid eyapabilrmiyim cokfarklılık gösterirmi... ayrıca SDM ile neler yapılaibliyor hala bunların net cevabını alabilmiş değilim. SDM ASDM PDM nedir nerelerde kullanılır ne işe yarar ???
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| ||||
| Arkadaşlar katmanları iyi bilmez iseniz bu ichazların networkte hangi katmanla haberleşme yaptığını anlayamazsınız. ve de konfigirasyon yaparken neyi nasıl yapacağınızı tam olarak anlayamazsınız. Bu kötü çünkü network admini tek sadece yönetmez aynı zamanda sorun olduğu zamanda kurar... birde arkadaşlar lütfen OSI yi öğrenirken ingilizce metinlerden yararlanın türkçeleri pek bir şey anlatamıyor... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|