| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| |||
| Selam arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Forumun, gayet güzel ve paylaşmayı ilke edinen bir yapısı var, ilerleyen zamanlarda ben de bu forumda süreklilik sağlamak ve gerekli dökümanları paylaşmak istiyorum. Kariyer planlarım açısından CCNA ve MCSE sertifiakalarını öncelikle almak istiyorum. Bu yüzden CCNA kursları hakkında bazı bilgilere ihtiyacım var. İtü'deki http://wscc.cc.itu.edu.tr/cisco-la/info/sss.html ccna kursunun ne gibi artıları ve eksileri var? (Eğitim, sınav yöntemleri ve ücretlendirme: pahalı geldi bana) bu konuda görüşlerinizi belirtirseniz. Çok memnun olurum. Benim kafamın karıştığı bir kaç nokta var. İtu' de verilen eğitimde, sömester sonlarında sınav var bu sınav Academy ve Bt eğitimde de var mı? Bu sınavların bize bir artısı var mı? Pratik uygulamalar ve Cihaz alt yapısı açısından, İtü' den aldığımız eğitim ile Bteğitim veya Academy' den alınan eğitimler arasında çok fark var mı? Bir de son olarak önceliği hangisine vermeliyim CCNA mi yoksa MCSE mi?, Bteğitim : Toplam 3 kur: 144 saat Fiyat=? : İtü: 4 sömester. 56saat * 4=224 saat Fiyat=? 380 * 4= 1520 Ytl |
| ||||
| Alıntı:
Sondan başlayarak sorunuza yanıt vereyim. MCSE mi CCNA mi ? MCSE Sistem tarafında saygın bir sertifika , CCNA ise Network tarafında. Bu elma mı armut mu seçimine benzer. Siz hangisinde ilerlemek istiyorsanız önceliği ona verin. MCSE nin de CCNA nin de kendine göre artılarını eksilerini değerlendirin. Kararınızda bunları dikkate alın. MCSE sertifikası artık birçok kişide var bu bir dezavantaj olsa gerek. CCNA bana göre MCSE den biraz daha zor bir eğitim ama zevkli ![]() Eğitim konusunda da vaktiniz varsa ITÜ , hemen iş hayatına atılmak istiyorsanız BT ![]() bu arada burası hiçbir eğitim kurumunun arka bahçesi değildir. onun için herhangi bir eğitim kurumunu yerme ve övme çabasında değiliz. görüşlerim sadece beni bağlar. Sitemiz adına bir görüş bildirmiyorum. Bilginize... Görüşmek üzere. kendinize iyi bakın...
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| |||
| Öncelikle, teşekkür ederim. Bir kaç konuya da açıklık getirirseniz. Çok sevinirim. İtü' de verilen eğitimde her kur sonunda bir sinav var bu sinav Bt ya da academy gibi eğitim veren yerlerde de var mı? Bu kur sonunda yapılan sınavın amacı nedir. Siz eğer vaktiniz varsa itü' de eğitim almamızı tavsiye etmişsiniz. Bunun nedenini daha da açar mısınız. Hangi sebeblerle( öğrenme, Lab ortamı, ders saati, eğitim kadrosu v.b)üniversitede ccna' i almak daha artı olur? Bir de " Cisco'ya ait olan CNAP öğrencisi olma" ne demek? |
| |||
| Bildiğim kadarıyla Cisco her ülkede bazı kurumlara Akademi ünvanını veriyor. CNAP te Cisco Network Academy Program demek. 4 kurdan oluşan bir eğitim programı.Cisco kendi sitesinde 200 saatten fazla sürede bu eğitimin verilmesini öneriyor. Fakat 4 kurluk bu eğitim için önerilen süre genelde eğitimi veren kurumlar tarafından uzun bulunuyor,40 ile 120 saat civarında cisco ccna kursları düzenliyorlar.Her kurun modül sınavları ve final sınavı var. Senin bahsettiğin sınavlar kur final sınavları. Yeni sınav sistemine geçiş yapmadan önce bu 4 kur final sınavını verdikten sonra akademi eğitimini tamamlamış oluyordun.Ardından eğer isterden ccna sertifikası almak için ccna sınavına ücretini ödeyerek giriyordun. Tabi bi de bu ccna sınavı öncesi voucher sınavına girerek belli bir notun üstünde alarak sınav ücretince ciddi bir indirim kazanabiliyorsun. Şimdii , sınav sistemi değişti. Artık 2 kurun sonunda tabi final sınavlarını verdiysen voucher + ilk sınav ve 3. ve 4. kurlardan sonra da voucher +ikinci sınav şeklinde bir aşamadan geçtikten sonra ccna olabiliyorsun. Kısacası cnap için yetkili bir kursa devam etme şartı vardır. Ccna ise istersen hiçbir kursa gitmeden girebileceğin bir sınavdır-tabi bilgi sahibi isen- . elimden geldiği kadarıyla açıklamaya çalıştım. Yanlışım -eksiğim varsa lütfen düzeltin-tamamlayın. saygılar |
| |||
| Ben şunu demek istiyorum. İtü' de olan her kur sonunda final sınavlari, özel eğitim kurumlarında da var mı? (Yok olduğunu anlıyorum, eğitimi almadan sınav ücretini ödeyip sınava girebildiğimiz için) Eğer yoksa itü' de verilen eğitimde bu sömester sonunda yapılan sınavların amacı nedir ve niçin bu şekilde bir uygulama yapıyorlar? http://wscc.cc.itu.edu.tr/cisco-la/info/sss.html Sömester sonlarında sınav var mı? Her sömester sonunda bir sınav bulunmaktadır. Sömesterın geçilebilmesi için sömester sonu sınavdan %70 ve üzeri başarı sağlanması gerekmektedir. Ayrıca sömester sonunda yetenek tabanlı laboratuar testi de başarı ile verilmelidir (Semester 2 ve sonrası). Ben bu ifadeden bahsediyorum. Bir de Bt eğitimde 3 kur da veriliyor eğitim. Eğitimin 3 veya 4 kurda verilmesinin herhangi bir artısı ya da eksisi var mı? |
| ||||
| Alıntı:
|
| |||
| Arkadaşlar cisco firmasında çalışmıyorum ama benim diyen cisco'cularlada hertürlü görüşebilirim amacım meydan okumak değil ama onlara gerçekle kendi hayallerinin arasında ki farkı göstermek olabilir... Sertifikasyon konusuna gelince forumda istediğiniz gibi yardımcı olabilirim. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|