| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| Merhaba Packet Tracer'ler yapılan uygulamaya kabaca baktım. Şunları söyleyebilirim. Switch 'ler için herhangi bir IP adresi , konfigurasyon , VLAN tarzı bir uygulama olmadığı için Çok fazla PC koymanın bir mantığı yok. 1 PC neyse 51515121 PC de aynı. Ama şunu söyleyebiliriz ki PC lerin IP 'si 10.0.0.* bloğundan sol'daki Router üzerinde sadece 192.168.1.0 network'u var. Router isimli soldaki router'de Routing de yazılmamış Kod: router rip Sağdaki Router1 üzerinde ise herhangi bir routing protokol yok. 192.168.2.0 Network'ünü biliyor ama Router1e bağlı olan Switch1 üzerindeki PC lerin IP leri 10.0.0.* blogundan. Ayrıca Her iki Router'i birbirine bağlayan İnterfacelerden sadece sol taraftaki Router'e IP adresi verilmiş. Herhangi bir Routing yazılsa bile bu şekilde iki Router üzerindeki networklerin birbiriyle görüşmesi mümkün olmayacaktır. ------------------------ ÇÖZÜM Switch üzerinde herhangi bir yönlendirme olmadığından Switch'e bağlı PC ler Kendi Gateway'ine ulaşabilir durumda olması gerekiyor , Router üzerinde ip'lerin doğru verilmesi , routing'in yazılması , interface'lerin aktif olması gerekiyor. Buradaki konfigurasyonu yapmak yerine size tavsiyem Turkce Cisco Notlari - CCNA Dokumanlari ( Cisco Certified Network Associate ) Buradaki Türkçe Cisco Notlarını en az bir kere okumanızdır. Sonra hep birlikte adım adım gidebiliriz isterseniz. Görüşmek üzere. iyi günler...
__________________ Sitemize Girebileceğiniz Alan Adları www.cisco.gen.tr & www.ciscotr.net & www.ciscotr.com --- Cisco Sınavlarında %20 indirim kuponu almak almak için ![]() 7 Eylül 2008 İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığı / Isparta |
| |||
| bu konu benimde soruma çözüm olacak sanrım. şimdi 3 adet router ile packet tracerde çaluışmak istediğimde bir routerdand en uctakina ping atabilmem için touting haricinde başka bir şeylermi yapmam lazım.
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| |||
| Arkadaşlar bende dosya üzerinde değişiklik yağptım ilave routing ekledim şiiki routerın bacakjları down du onları up ettim. ama routerdan route ping atabiliyorum ama bir routerdan diğer lokastondaki pc lere ping atamıyorum bunun için ne yapmam lazım.iki router komşu birbirlerini görüyor routingde yada diğer işlemlerde eksiklerim neler cvplar için şimdiden tşklerr
__________________ CCNA Eğitim Bitti, sınava Az Kaldı. CCNP Eğitim Devam Ediyor. |
| |||
| anladım ben rip yqazmamışidım bendn önceki arkadaş ya pmışdı ben o dosyayı şindirdim sadece static routing yaptım routerlşarın birbirini görmesi için yetmiyormu. yoksa router rip network adresimi yazıcam... anlayamadım gitti su stattic routing konusunu . şimdi ip route 192.168.0.0 (network adresi burası doğru değilmi devamında 255.255.255.0 ( bundan sonr akarşı tarafın next hop yani bana bağlı olan routerın hangi c bacakla bağlıysa oranın ip si değilmi yada interfacesi kokı hostname olan router da 192.168.0.2 benim ip network adresi 192.168.0.0 olur bunu yazım subnet mask dan sonra 192.168.0.1 karsı tarafın ip sini yazmam lazım değilmi lütfen bu konuyu bana anlatın.. ![]() router ların bacakalrı bilgisayarlarla nedne aynı networkde derken ne kasr ettin. hocam bir atıver...
| ||||
| Alıntı:
topolojide genel anlamda bir çok yanlış var, routing de rip konfigurasyonunu tekrar incelemen gerekli bütün netwrok bazaklarını tanımlaman lazım, ayrıca tavsiyem dhcp kullanmak yerine bütün bilgisayarlara manuel olarak routerdan fa0/1 bacağından sonraki ip grubunu kullanarak ip tanımlaması yapman...basamak basamak gidersen troubleshooting daha kolay olucaktır... |
| |||
| " Switch üzerinde herhangi bir yönlendirme olmadığından Switch'e bağlı PC ler Kendi Gateway'ine ulaşabilir durumda olması gerekiyor " bu nedmeek system tam acıklayabilrmisin...
| |||
| pkt dosyasnın en son hali burda. router rip e network adresini verdim 192.168.0.0 şeklinde arkadaşlar ayrıca en son olarak bilgisayarlara 192.168.0.10.....80 kadar ip verdim static neler yapacağımı anlatabilrmisniz. mesala bilgisayarın birindne pint attığımda diğer networkdeki bilgisayarı pingleyebilmek istiyorum...
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|