| |||||||
| Kayıt ol | Etiketler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Bütün Forumları okunmuş kabul et |
| ||||
| bir de wan baglanti tipleri vardi. leased line: cok iyi bir bant genisligi ve hiz var ancak sehirlerarasi kilometreler hesaba katilinca cok maliyetli geliyor. frame relay'dan daha pahali.. frame relay: 2 mbps'e kadar hiz, paylasimli bant genisligi.. performansi leased line ile hemen hemen ayni, sehirlerarasi baglantilarda tercih edilebilir. isdn: maksimum hiz pri 2 mbps (e1), bri 128 kbps dial-up: maksimum hiz 56 kbps bir de x.25 (bizim moderator olani degil ![]() yuksek guvenlik, maksimum hiz 128 kbps ve maliyet duruma gore degisiyor (pahali ya da ucuz olmasi mesafeye ve verilecek hizmete bagli..)
__________________ Cisco Certified Network Engineer |
| ||||
| ha bu arada fiber optik kabloyu es gecmeyelim. fiber optik insanin sac teli kadar ince ve camdan bir teldir. lazerden sacilan isin atilimlari (pulse) bilgiyi iletir. cam liflerden meydana gelir. diyotlar sayesinde lifler uzerinden 0 ve 1 binary kodlarina karsilik isik darbeleri yollarlar. cat5/6 gibi kablolar elektrikten etkilenirken fiber asla etkilenmez.
| ||||
| Yanlış anlamayın yukarıda saydıklarınız network media alanına girer. Soruyu bir daha sorayım.Paketler hangi baglantı tipleriyle gider.Mesela youtube applicationslar gibi paketlerinin hızlı gitmesi için paketinin sıra ve gidip-gitmedigini bilgisini sormaz buna connection baglantı dendigini biliyorum. Bu anlamda paketlerin baglantı tiplerini sordum. Yanlışım varsa düzeltiniz.
__________________ kurtlukta düşeni yemek kanundur. |
| ||||
| soruyu tam olarak soylemediginizden farkli cevaplar vermisiz. sdttn_58 arkadasimiz kablo baglanti tiplerini anlatmis bende wan baglanti tiplerini soyledim. ama sizin aradiginiz tcp/ip'de tanimli paket iletim protokolleri.. bunun icin once biraz OSI katmanlarini inceleyin ve TCP IP Reference Guide'i gozden gecirin. Orada aradiginiz seyi bulacaksiniz. Yani TCP'de paketlerin iletimi dogrulanirken UDP'de paketlerin ulasip ulasmadigi dogrulanmaz. Bu nedenle UDP daha hizlidir. Noktadan noktaya goruntu ve ses teknolojilerinde UDP kullanilir hattin sismemesi icin.. Youtube'da ayni sekilde video formatlarini UDP ile iletiyordur. Bu protokol standartlarina paket iletim standartlari / protokolleri denilir.
| ||||
| bir de asagidaki dokumani incelerseniz icmp, igmp gibi arp, rarp connection protokollerini de ogrenmis olursunuz. http://www.tcpipguide.com/free/t_toc.htm
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|