Multipoint Frame Relay Without FR Mapping
CLI Guru - Cisco Eğitim ve Danışmanlık Merkezi |

+ Konuyu Cevapla
Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
Multipoint Frame Relay Without FR Mapping

- R1, R4 ile Point to Point connection yapacak ; diğer routerlar ile ilgili DLCİ bilgileri Frame Relay cıktısından bakılabilir. - R2, R1 ile point to point connection saglayacak -

  1. #1
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart Multipoint Frame Relay Without FR Mapping

    - R1, R4 ile Point to Point connection yapacak ; diğer routerlar ile ilgili DLCİ bilgileri Frame Relay cıktısından bakılabilir.
    - R2, R1 ile point to point connection saglayacak
    - R3 de subinterface tanımı yapılmayacak
    - R4 de point to point interface olusturulacak
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya

  2. #2
    cgogsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    Öncelikle çok teşekkür ederim.

    Ancak ileri seviye cisco'cu olmadığım için bu dokumanlardan işlem yapmak biraz zor olacak.
    Aslında bu zorluğa girmemek için SDM üzerinden yapmaya çalışıyorum. Acaba SDM ile yada başka bir arayüz ile yapma şansım yok mu ?

    Durumumu biraz daha açıklamak isterim.

    Cisco router esenyurt dave merkez olacak.

    Client ise kıraç olacak, kıraçdaki bağlantı türü ADSL modem ile. Bunun ayarlamaları tamam.

    yazınızdaki R harfleri neyi temsil ediyor ?

    Yani anlayabilmem için merkez ve client olrak anlatmak mümkün mü vpn olayını.

    Belki çok saçmalamış olabilirim fakat dediğim gibi çok fazla uzman değilim bu konuda.

  3. #3
    cgogsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    hostname FR
    !
    komuruna kadar yazabildim sonrası için her komutta commad da hata veriyor.

    Nerde yanlış yapıyorum acaba ?

  4. #4
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    ?????

  5. #5
    cgogsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    karmaşık oldu saırım biraz.

    yeniden izah etmeye çalışayım.

    bir merkezimiz var ve burda cisco 1800 router var.

    merkeze bir çok noktadan bağlantı almak istiyorum vpn ile.

    gelen bağlantılar merkez network ağına dahil olması gerektiği için vpn gerekiyor.

    yoksa şu anda natlama ile zaten kısmen işimizi görüyoruz.

    Şimdi ise yapmak istediğim merkez routera vpn ayarıdır.

    ADSL modem ile şubelerden bağlanılacak ve ADSL modemin vpn ayarlarını yaptım.

    Fakat merkez router'ın ayarlarını yapmam gerekiyor.

    Ancak cisco konusunda uzman seviyesinde değilim ve vpn hatta multicest vpn nasıl yapılıyor tam olarak bilmiyorum.

    Bu konuda yardım bekliyorum.

    Gönderdiğiniz dosyadaki komutları cmd'dan uygulayamadım.

    Resimdede göstermek isterim.

    sdm 'de vpn çarpı ile gösterilmektedir. Acaba bu durumda cihaz (router) içindeki yazılımı güncellemem mi gerekiyor?

    Cihazın içinde de c1841-ipbase-mz.124-15.T10.bin imajı var.

    c1841-entbasek9-mz.124-15.T10.bin imajı yada daha farklı bir imaj mı yüklemme gerekli ?
    Eklenmiş Resim Eklenmiş Resim
    Konu cgogsu tarafından (17.12.2010 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    cgogsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş yok mu ?

  7. #7
    mely isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2008
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    326

    Standart

    benim gönderdiğim ile senin problemin arasında bir alaka yok.

    Merkez dışındaki lokasyonlardaki ADSL modemler VPN destekliyor diyorsunuz. Toplamda kaç lokasyon war ?
    1841 üzerinde cok fazla vpn sonlandırmanız problem yaşamanıza neden olabilir.

    Configuring IPSec Over ADSL on a Cisco 2600/3600 With ADSL-WIC and Hardware Encryption Modules - Cisco Systems

    Link, size yardımcı olacaktır.
    iyi çalışmalar.

  8. #8
    cgogsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2010
    Mesajlar
    7

    Standart

    Şimdilik 2 lokasyon var.

    Cisco 1841 Router 'a birden fazla VPN (Virtual Private Network) bağlantısında neden sorun yaratır diyorsunuz?


    merkezdeki Cisco 1841 Router'a genel bir vpn ağı tanımlasam daha sonra ADSL modemleri (lokasyonları) merkez VPN (Virtual Private Network )'e bağlasam diyorum.

    yani bir ana merkez var pointlerde ona bağlanacak.

    fakat daha Cisco SDM (Cisco Router and Security Device Manager )de VPN ayarlarını göremedim. bu problemim devam ediyor.
    Konu cgogsu tarafından (18.12.2010 Saat 09:34 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    trunkmode isimli Üye şimdilik offline konumundadır Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    1,332

    Standart

    bölgesel dil ayarları ingilizce olacak ve java versiyonu 1.4.2.07 olacak
    aksi takdirde sdm açılmaz açılsa dahi hiçbir şey yapamazsınız

+ Konuyu Cevapla

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok