PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi Sorusu : Network Haritası Çıkarmam Lazım

robinson crusoe
03-13-2010, 13:19
Şirkette yeniyim. Elimde hiçbir döküman, CD, araç yok. Server'lara admin erişimim var.
2 server ve thin client'lardan oluşan bir sistem. İhtiyacım olan swtich'teki kabloları adresleme yapmak.
Tam işimi göreceğini düşündüğüm switch port mapper isimli programı buldum. Kullanım kılavuzunda 5 yaşında çocuğun bile yapabileceği bir işlem olarak anlatılmış.

Benim sorunum temelden başlıyor. Firewall'umuz var. Sanırım bundan dolayı router'ın arayüzüne ulaşamıyorum. (Hoş ulaşsam da elimde kullanıcı adı - şifre yok ama en azından varsayılan ayarları denerim dedim). Daha önce firewall da kullanmadım, birtakım alakalı programlar gördüm ama firewall için bir tarayıcıyla girebileceğimiz arayüz olmaz mı? Yine switch için de bir arayüz bulunmaz mı? Nasıl ulaşırım?

Uzun mesaj için özür. Derdimi ayrıntılı anlatmaya çalıştım. Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürler.

trunkmode
03-13-2010, 14:40
merhaba
öncelikle şunu belirtmek isterim bahsettiğiniz işlemleri yapmaktan önce
bunları yapabilmek için bilgisahibi olmanız lazım diye düşünüyorum
1-2 tane şifre ile bu ağı yönetemezsiniz,daha önce firewall kullanmadıysanız
erişim sağlamanızda pek bir işe yaramayacaktır.
önerim bu sistemi kuran arkadaşlarla görüşüp yardım istemeniz bu aradda temelde olsa
network ve sistem işleyişi hakkında kendinizi yetiştirmeniz olacaktır.
aksi takdirde sistemde bir sorun çıkarsa çok zor durumda kalırsınız.
ama karamsarlığa düşmeyin başlamak bitirmenin yarısıdır.
Kolay gelsin

robinson crusoe
03-13-2010, 16:22
Yönlendirme için teşekkürler.

frost26
03-16-2010, 11:48
arkadaşım fiwall switch ve router cihazlarının marka ve modellerini bi yazarsan bi ihtimal yardımcı olabilirim cihazlara erişmen için

robinson crusoe
03-16-2010, 13:01
Merhabalar. Erişimi hallettim, trunkmode'un dediği gibi sadece erişim bir işe yaramadı. İstediğimi yapmak firewall'u çözmekten geçiyor gibi.

Firewall Netasq F60.
Router Zyxel Prestige 600 series.
Switch 2 adet;
3com baseline switch 2824(unmanaged)
3com baseline switch 2824 sfp plus(managed)

2.yazdığım Switch'e tarayıcıdan giriliyor. İlkinin zaten arayüzü yok. Üreticinin sitesinde discovery diye bir program var, switch'leri buluyor. Onunla buldum ip'sini.

Server'da Firewall için de yazılımlar var gibi. Bir de serial portu ve usb portu var. Bir laptop'la bağlanmayı düşünüyorum, 10.0.0.254 ip'sini buldum bir web sitesinde. Onunla arayüzüne erişebilirsem yardımcı olabilir.

Router'a erişemedim.

What's up gold diye de bir yazılım buldum. Ama cihazlara erişim firewall olunca mümkün değil gibi. Ya da ben yazılımı kullanamadım. Yarına kadar bir yazılım araştırıp firewall'a bağlanmayı düşünüyorum.