Orijinalini görmek için tıklayınız : Cisco 1751V Router Rommon Sorunu
net_soft
11-23-2009, 13:21
Arkadaşlar elimde 1751V 2 tane router var, birini hiç konfigure edemiyorum diğerinde ise router yerine rommmon yazıyor:/
Nasıl halledebilirim?
konfigüre edemiyorum dediğiniz de tam olarak nasıl bir sırum çıkıyor açabilirmisiniz. örneğin komutları yazıyorsunuz da kabul mü etmiyor yok kaydetmiyor mu. router#'de iken conf t komutunu mu kabul etmiyor nedir.
rommon yazana da directory den bakın içerisinde IOS varmı varsa onu boot etmeye çalışın yoksa eğer ya yeni IOS atmanız gerekecek ya da flashinde bir problem olabilir.
net_soft
11-23-2009, 16:48
Şimdi elimde 2 Router var, ikiside 1751V Cisco'nun
bunun birisine username ve şifre koymuşlar onu kırmaya çalışırken IOS'mu gitti anlamadım şimdi hyperterminal'de hiçbirşey yazmıyor.Komut satırına dahi gelmiyor..Power ışığı bile yanıp yanıp sönüyor:/Tam yanmıyor..
Diğer Router'da da Router> yerine Rommon> yazıyor.Bunda da Router'ı konfigure etmek için Enable moduna getiremiyorum..
Komutları yazınca giriş oluyor ; ama Ena komutu işlemiyo mesela işleyen komutları ? yazarak görebiliyorum ve işeme yaramayan komutlar bunlar.
Şimdi elimde 2 Router var, ikiside 1751V Cisco'nun
bunun birisine username ve şifre koymuşlar onu kırmaya çalışırken IOS'mu gitti anlamadım şimdi hyperterminal'de hiçbirşey yazmıyor.Komut satırına dahi gelmiyor..Power ışığı bile yanıp yanıp sönüyor:/Tam yanmıyor..
Diğer Router'da da Router> yerine Rommon> yazıyor.Bunda da Router'ı konfigure etmek için Enable moduna getiremiyorum..
Komutları yazınca giriş oluyor ; ama Ena komutu işlemiyo mesela işleyen komutları ? yazarak görebiliyorum ve işeme yaramayan komutlar bunlar.
şifreyi değişitirdiyseniz roterin config registerı 0x2142 ada 0x2141 dir onu tekrardan onu ayarlamanız gerekli
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.