PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Switch Management Interface

latinkadir
09-22-2009, 15:03
Merhaba,

Arkadaşlar mantığını tam olarak anlayamadığım bir kaç konu var. Aydınlatırsanız sevinirim.

1. L2 switch gelen paketin L2 adresine bakarak yönlendirme yapıyor hiçbir şekilde L3 adresine bakmıyor. Switche management için vlan interface'ine ip verdiğimiz zaman kendisine gelen connectionlara çevap verebilmek için ip adrese bakmak zorunda yani ip verdikten sonra L3'mü çalışmaya başlıyor? ve bir arp tablosu oluştu

Kısacası merak ettğim switche uzaktan biri erişmeye çalıştığında switch üzerinde ne gibi işlemler gerçekleşiyor.

2. Birde switch üzerinde vlan interface oluşturduğumuzda kendisi o interface için mac adresi atıyor. Bu mac adresini neye göre belirliyor.

syslog2
09-22-2009, 15:14
1. L2 switch gelen paketin L2 adresine bakarak yönlendirme yapıyor hiçbir şekilde L3 adresine bakmıyor

L2 sw yönlendirme yapmaz, l2 söz konusu olduğunda mac adresine bakarak (fiziksel adrese bakarak) hangi packetin hangi porta gideceğine flood edileceğine karar verir bunun için bir mac tablosu kullaılır.
L3 demek ip adresi demek routing demektir..

sw biri erişmeye çalıştığı zaman verilenip adresi üzerinden sw e L3 ip adrersiyle erişir ama bu demek değildir sw l3 routing yapıyor anlamına gelmez. packetleri iletme esnasında l2çalışabilir.

bir multilayer l3 çalışabilmesi için.

config#ip routing yazmak gerekir.

no ip routing yazark disable edebilriz.

trick: eğer bir multilayer sw herhangi bir portunu l2 çalışsın istersek
config-int#no switchport komutunu girmemiz yeterlidir.

latinkadir
09-22-2009, 15:34
Hocam yanlış ifade ettim, l2 yönlendirmeden kastımda tam olarak bu.

l2 söz konusu olduğunda mac adresine bakarak (fiziksel adrese bakarak) hangi packetin hangi porta gideceğine flood edileceğine karar verir bunun için bir mac tablosu kullaılır.

Switchin(L2) vlan int.'ine ip verdiğimiz zaman bir arp tablosu oluşturuyor ve verilen ip üzerinden erişebiliyoruz.
Benim merak ettiğim switch bu noktadan sonra gelen paketlerin L3 adresinede mi bakmaya başlıyor yada neye göre L3 adresine bakıyor. Her gelen paket için L3 adresine bakıp bu benim herhangibir vlan interface'imin ip si değil deyip ondan sonra standart L2 switch gibi mi çalışıyor ?