PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cisco Router a Telnet'ten Nasıl Bağlanabiliriz - Telnet Connection - TFTP Kurulumu ve Ayarları

sickness
08-27-2009, 23:41
YOGUNLUKLA TELNET YAPMA UZERINE SORULARIM VAR

soru 1- Telnet, bir application layer protokolu ayni zamanda programi. Bu manada, pcler arasi telnet ki pclerde bu duzeyde calistigindan
akla yatiyor. Fakat router ya da switchleri dusunursek , onlar 2.ve 3.katmana kadar karar verebiliyorlar. Ama bildigim kadariyla routerlar arasi ya da routerdan pcye falan da telnet yapabiliyoruz bu nasil oluyor?

Asagidaki sorular kurslara katilmis ve Cisco lab ortami bilenlere.

Simdi soracagim sorular epeydir aklimda olan seyler.

Cok uzun zaman oldu(3 sene) ben CCNA kursunu alali o nedenle "sadece labda gordugum" birkac seyi hatirlayamiyorum. ACIL YARDIM GEREkIYOR

soru 2- Lab ortaminda router konfigurasyonu yapacagiz.

Bunun icin oncelikle console cable kullanmaliyiz. Buraya kadar tamam. Peki pcdeki hyperterminali
sorunsuzca calistirmak icin neler gerekliydi?

soru 3- PCden bir router interfaceine telnet yaparken baglantinin basarili olmasi icin telnet kosullari?

soru 4- secureCRT ?

soru 5- PCde tftp server yazilimi yuklu olsun. O lab ortaminda tftp servera telnet yapabilmek icin baglanti sartlari?

GhoSt
08-28-2009, 03:00
soru 1 - sorduğunuz sorudaki mantıkla bende size soruyorum console la bağlandığınızda karşınıza gelen komut arayüzü 3.katmandamı çalışıyor ki telnet yapınca biranda application layer aklınıza geliyor ?
soru 2,3 - azıcık arama yapalım armut piş ağzıma düş sevmediğimiz bir tarz
soru 4 - secureCRT,Putty bunlar telnet modifikasyonları
soru 5 - tftp ile telnet arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz şaşırdım doğrusu

cabay
08-28-2009, 08:33
CCNA almissin 3 sene once. Bu sorulari sorman bana enteresan geliyor =)

sickness
08-28-2009, 10:21
soru 1 - sorduğunuz sorudaki mantıkla bende size soruyorum console la bağlandığınızda karşınıza gelen komut arayüzü 3.katmandamı çalışıyor ki telnet yapınca biranda application layer aklınıza geliyor ?
soru 2,3 - azıcık arama yapalım armut piş ağzıma düş sevmediğimiz bir tarz
soru 4 - secureCRT,Putty bunlar telnet modifikasyonları
soru 5 - tftp ile telnet arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz şaşırdım doğrusu

haklisin biraz aceleyle sordum

trunkmode
08-28-2009, 13:02
merhaba
sevgili sickness eğer dilersen ccna kitap,döküman
similator software gerçek router ios upload edebilirim
böylece daha planlı çalışırsın.bana pm atman yeterli
başarılar

x25
08-28-2009, 13:17
Felsefe ile Cisco hiç bu kadar iç içe olmamıştı :)