PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Exchange Server Network Tasarımı - Exchange Server Nedir - Exchange Server Kurulumu ve Ayarları

kozalak
05-21-2009, 19:49
başlığı bile adam gibi yazamadım kusura bakmayın.
exchange serverımız var ve biz bunun internet üzerinden de erişilmesini istiyoruz.

herzaman olduğu gibi metro switchimiz var ve bir de asamız var. internete asa üzerinden çıkıyoruz. (statik ip miz asanın bacağında tanımlı ordan metro switche patch kablo girip o kablonun girdiği portu da metro internetin vlanına dahil ederekten cıkıyoruz internete)

serverlara internet üzerinden erişilmesi için statik ip adresine ihityacmız var. o ip leri edindikten sonra ne yapmam gerekiyor benim? servera ip adresini versem dışardan erişebilir miyim bu statik ip adresine asadan geçerek? erişmem için ne yapmam gerek?

turkavfatih
05-22-2009, 07:23
Selam,

Dışardan erişmek istiyorum derken OWA kullanıp internet üstündenmi erişmek istiyorsun?

kozalak
05-22-2009, 07:49
evet aynen öyle

Soul
05-22-2009, 07:53
merhaba

exchange serveri dmz bacagına baglarsın..

kolay gelsin

turkavfatih
05-22-2009, 07:54
Exchange serverda server configuration altında client access tabında owa ayarları var.Ordan ınternal ve external olarak owa nasıl baglanmak ıstıyorsan o adreslerı gır.https://xxx.com/owa gibi.Boyle bı dene olmassa autantication ayarlarını falanda bı kontrol etmen gerekır.

Kolay gelsın,

kozalak
05-22-2009, 08:03
benim problemim şu,
serverların bi iç ip adresi var. şimdi bi de real ip adresleri olacak. bu real ip adresini ikinci bi ip adresi olarak mı vermem gerekiyor (iç ip verdiğim ethernet portuna). yoksa bi etherhet kartı daha takıp o şekilde mi bağlamam gerekiyor asaya ?

turkavfatih
05-22-2009, 08:05
Real IP asa ustunde tanımlı bı networkemı aıt?Eger asa ustunde tanımlı bı networke aıtse exchange server ıcın asada nat yapabılırsın.

kozalak
05-22-2009, 08:26
asa üzerinde sadece internete çıktığımız /30 lu ip var.
bu internete çıkan bacaga birden fazla ip tanımlayamıoruz hehralde?

Soul
05-22-2009, 09:23
Cisco ASA 5505 Getting Started Guide, 8.0 - Scenario-DMZ Configuration [Cisco ASA 5500 Series Adaptive Security Appliances] - Cisco Systems (http://www.cisco.com/en/US/docs/security/asa/asa80/getting_started/asa5505/quick/guide/dmz-5505.html)

bu linki bir incelermisin

kozalak
05-22-2009, 14:29
tamamdır hallettik sonunda. dökümanı okudum ama nat kısmı kafamı karıştırdı çünkü bizim cihjazlar inside bacagında bulunuyor, inside bacagında da bi sürü nat tanımı yapılmış. bişeyleri patlatacam diye çok uğraşamadm. sonra bi yerden yardım aldık oldu:)

turkavfatih
05-22-2009, 14:43
Hallettıysen sorun yok...