Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows XP Geç Açılıyor - Bilgisayarım Neden Çok Geç Açılıyor
Merhaba arkadaşlar. Ben pc'mi temizledim. Kasayı temizledim. Ekran Kartı, İşlemci Fanını falan söktüm. Temizledim sonra yeniden taktım. Bilgisayarı çalışıtırdım. 1 Sefer öttü yani normal çalışıyor dedi ancak Post Ekranında takılı kalıyor. 1 Dakika sonra işletim sistemim açılıyor. Neden bu kadar geç açılıyor ? Yani herşeyi tam taktım. Fanı tam taktım ki iyi soğutuyor. Ekran kartıda iyi takıldı ki gösteriyor. Ram slotlarını defalarca taktım çıkardım. Peki sorun ne olabilir ki bu kadar yavaş ? Bakın sadece post ekranı yani Faxcon anakart kısmı 1 dakika sonra bitiyor. Sonra işletim sistemim açılıyor. Problem nerde olabilir.
Şimdiden yorum yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
ram işlemci kontrol et ekran kartı nıda , öncelikli olarak ram cıkar ve düzgün takıldığından emin ol gerekirse slotları değiştir.
Ram Slotlarını değiştirdim. Ekran kartını yeniden çıkarıp taktım. (Bunları defalarca yaptım). Bios'u sıfırladım. Acaba Bios'dan ayarı mı var ?
oguzhanzor
05-20-2009, 07:29
işletim sistemini yenilemeni tavsiye ederim
everygelem
06-10-2009, 17:40
pc nin çalışması için asgari şeyleri tak sadece. şöyleki kasanın içindeki pci (onboard ekran varsa vga yıda sök) kartlarını sök. usb aygıtlarını takma. hatta duruma göre klavye ve mouse da takma. boot yapılan disk haricindekileride takma bakalım sorun bunlardan birinden dolayı mı?olmazsa ram veya hardisk tak başka? aklıma gelenler bunlar bir deneyin sorunu tekrar ele alırız.
saygılar
umurayas
11-13-2009, 12:03
Bios ayarlarından bu ekranın gösterilmemesini sağlayabilirsin, böylece 1dk'lık zaman tasarrufu sağlarsın. Ayrıca windows üzerindeyken yine açılış dosyasını düzenleyerek bunun için minumun (ms cinsinden) bir zaman girerek, istediğin süre kadar bu ekranın sana gösterilmesini sağlayabilirsin..
arabahaber
04-27-2010, 11:34
güzel çözümler sunulmuş formumuzu seviyorum ;)
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.