PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Microsoft Outlookta Hesapları Ayırmak - Outlook 2003 Kurulumu ve Ayarları Nasıl Yapılır ?

krallls
12-25-2008, 21:51
arkadaşlar herkese meraba benim sormak istediğim ;outlook 2007 kullanıyorum outlook a 3 hesap eleyeceğim fakat her hesaptan gelen mailler birbirine karışıyor her hesabın beni açacağım ayrı klasöre kayıt edilmesini nasıl sağlayabilirim yada hesaplarıma gelen maillerin birbirine karışmasını nasıl engelleyebilirim

Ciscoist
12-25-2008, 22:11
Slm

Denetim masası - Posta - Profilleri göster - Ekle diyerek yeni profilleri tek tek ekleyin.
Bundan böyle outlook açılırken size eklenen profilleri gösterecek ve sadece o hesaba ait mailleri alıp verecektir.

istenmeyentuy
01-02-2009, 19:14
kural oluşturmak daha mantıklı duruyor. Her hesap için bir klasör oluşturup araçlar kurallar diyerek boş bir kuraldan başlayıp yönergeleri takip ederek istediğin işlemi yapabilirsin...

Ciscoist
01-03-2009, 00:33
Her gelene kural yazmak mantıklı değil, 100 farklı kişiden mail gelecek bir hesap için, diğer user içinde öyle düşünün keza.. ee ortalık çorba olacak ve zaman kaybı,
peki ya yazmadıkların ne olacak*

dogan
01-07-2009, 15:13
Yok hergelen değilde benim merak ettiğim olay şu,
Şimdi 2 adet mailim var ve bunları gelen kutusunun altında 2 ayrı dosya olarak gruplandırdım.
1. mail adresime gelenler direk bu klasörün içine düşmesini istiyorum.
2. mail adresime gelenler direk 2.klasörün içine düşmesini istiyorum.
bunu nasıl yapabilirim.

istenmeyentuy
01-07-2009, 20:33
Bu mail hesabımdan gelenler bu klasöre düşsün şeklinde kural oluşturulabiliyor. Herkes için tek tek kural oluşturulacak, çorba olacak diye bir işlem sözkonusu değil. Boş bir kural oluşturma ekranından başlayarak yönergeleri takip edip kurallar menüsünü biraz incelerseniz bulabilirsiniz. Hatta abartıp shutdown komutu ile batch file oluştur. İstenilen kişiden, konudan, istenilen sözcükler geçen vs. mail geldiğinde bilgisayarın kapatılmasını bile sağlayabilirsin. :D

istenmeyentuy
01-07-2009, 21:10
En temizi resimli bir şekilde anlatmak diye düşündüm ve yazmaya karar verdim. Böylelikle sanırım kafada soru işareti kalmamış olur.

Öncelikle Outlook da iki adet mail hesabımızın tanımlı olduğunu varsayıyorum. Bu hesap sayısı ikiden fazla olabilir.

Ben iki adet hesap ekledim. Devam edecek olursak Outlook ana ekranındayken Tool - Rules And Alerts (Araçlar - Kurallar ve Uyarılar) menüsüne gelelim. Burada daha önceden oluşturduğumuz bir kural yok ise aşağıdaki gibi boş bir ekran ile karşılaşmamız lazım.

Bu ekrandan resimde de gözükmekte olan New Rule (Yeni Kural) butonuna tıklayalım ve kural oluşturma ekranına gelelim.

Burada Start From a Blank Rule (Boş bir kuraldan başla) seçeneğini secerek aşağıdaki menüden Check Message When They Arrive (İleti geldikten sonra kontrol et) seçeneğini seçerek Next (İleri) diyelim.

Gelen ekranda Through the specified account (Belirtilen hesap üzerinden) seçeneğini seçerek aşağıdaki mavi account yazısına tıklayarak istediğiniz hesabı seçin ve ileriyi tıklayın.

Gelen ekranda ise yukarıdaki seçeneklerden Move it to specified folder (İletiyi belirtilen klasöre taşı) seçeneğini seçiyoruz. Aynı sayfada aşağıdaki işaretli yerden belirtilen hesap üzerinden gelen maillerin hangi klasöre taşınmasını istiyorsak o klasörü seçiyoruz ve Finish e tıklıyoruz. Şimdi kurallar ekranımızda aşağıdaki gibi bir kural olması gerekir.

Kuralın açıklamasında da yapmış olduğumuz kuralın ne işlem yapıtığını ayrıntılı bir şekilde görüyoruz. Yukarıdaki butonlarda Run Rules Now (Kuralları Çalıştır) tıklayarak oluşturmuş olduğumuz kuralları önceden gelen maillerimizin olduğu klasörü göstererek test edebiliriz. Aynı adımları diğer hesaplarımız içinde tekrar edersek ayrı hesaplardan gelen mailleri istenilen klasörlere yönlendirme işlemini tamamlamış oluruz.

Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur. Resimleri aldığım Outlook versiyonu 2007 olduğundan diğer versiyonlar da hatırladığım kadarı ile pek bir değişiklik olmasa da bir iki ufak tefek değişiklikler olabilir. Ama temel olarak aynı. Bir de türkçelerini de aklımda kaldığı kadarı ile yazdım.

Ciscoist
01-07-2009, 23:11
bu iş böyle olmaz..

istenmeyentuy
01-08-2009, 12:53
Yok hergelen değilde benim merak ettiğim olay şu,
Şimdi 2 adet mailim var ve bunları gelen kutusunun altında 2 ayrı dosya olarak gruplandırdım.
1. mail adresime gelenler direk bu klasörün içine düşmesini istiyorum.
2. mail adresime gelenler direk 2.klasörün içine düşmesini istiyorum.
bunu nasıl yapabilirim.

Arkadaşın istemiş olduğu olay iki hesaptaki mailler ayrı klasörlere yönlensin istemiş. Ayrıntılı bir şekilde de anlattım

Senin cevabın ise

bu iş böyle olmaz..

Olmaz diyorsanda sebebini belirtmen gerekir ki bana kalırsa öncelikli olarak bir dene. Ondan sonra karar ver. Yada alternatif bir yol belirt. Esas direkt önyargılı bir şekilde olmaz demekle olmaz.

dogan
01-08-2009, 14:15
Teşekkürler dediğin gibi yaptım oldu
Burdan bu şekilde olmaz diyen arkadaşa cevap olarak süper oldu demek istiyorum sorunsuz olarak çalışıyor :)

Ciscoist
01-08-2009, 14:40
kolay gelsin :)

valentsx
07-14-2009, 10:06
her iki arkadasın dedigi yol da gecerli tabi ki..

sizin yaptıgınız kestirme yol .. :)) kullanıslı ve is goruyor.. :)

Ama ciscoist arkadasın dedigi daha gecerli.. ikinci hesap acıp ona da ayrı bir pst file atayarak outlook altında ikinci personel folder acarak ikinci inbox kurmak daha iyi olur bence ;)
her hesaba ait ayrı inbox , deleted folder, sent items v.s. gibi folderların olması daha kullanıslı ve dogru olacaktır..

yine de diger format da is goruyorsa ki, goruyordur.. :)) o zaman no problem.. ;))

tskler

cio_cio
09-22-2009, 10:34
Merhabalar

Bende bu sorunla karşı karşıyayım. İzlediğim yol yani arkadaşın anlattıgı kural oluşturma yöntemi gerçekten pratik

Ama benim şöyle bir sorunum var ;

3 Mail hesabım var

Office Outlok 2003 kullanıyorum 2007 ile hemen hemen aynı...

3 e-posta adresim : İş yeri mail , ve şahsi 2 adet mailim var.

Kural oluştırmada hesaplar belirlenen klasörlere sıralanıyor..

Pekii

Önemsiz klasörünü nasıl yapabiliriz.? Silinen klasörü ? Gönderilen Klasörü