Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows Server 2003 Sanal PC Domain Nasıl Edilir Yardım ?
gabberhead
12-13-2008, 22:32
sanal makineme server 2003 ve xp kurdum.server 2003 e de domain kurdum.fakat xp yi domaine dahil edemedim.bunu nasıl yapabilirm?serverda nasıl bir ayar yapmam gerekiyor?
Ciscoist
12-14-2008, 12:37
Merhaba,
XP nin dns ip sine server ın lan ip sini yazmalısınız.
Ayrıca sistem ile ilgili sorularda çözümpark ı öneririm. Burada genelde cisco uzmanları var.
thrillercd
12-18-2008, 13:48
öncelikle eğer bir domainin varsa işlemin geri kalan kısmını client tarafında yapacaksın.Bilgisayarımı sağ tıklayıp Özelliklerden Bilgisayar adı sekmesine geleceksin.Burada göreceğin değiştir tuşuna bastıktan sonra karşına bi pencere gelecek.pencerenin alt kısmında çalışma grubunu seçtiktikten sonra oraya kendi domainin adını yazacaksın.Sonrasında senin makinanı domaine ekleyebilmesi için serverda oluşturduğun bir kullanıcı ile giriş yapacaksın.Kolay gelsin
Ciscoist ve thrillercd arkadaşların dedikleri doğru . Bunun yanında eğer VPC üzerinde yapıyorsan hem server hemde XP nin bulunduğu VPC lerin ayarlar bölümünden Networking kısmından aynı network ayarını yapmanız gerekiyor. Eğer aynı network ayarı yoksa her iki sanal makinede birbirini görmiyecektir. Birbirlerine ping atabiliyorsanız önce Ciscoist sonrada thrillercd arkadaşın dediklerini yapın. VPC veya dğer sanal bilgisayar ayarlarında network ayarlarının doğru olmaması epey uğraştırıyor. Öğrenciler bu hataya çok düşerdi ordan aklıma geldi.
turkavfatih
03-20-2009, 11:57
clientın network ayarlarında dns olarak, kurmus oldugun serverın IP sını yazarsan sorunun düzelir.
Kolay gelsin,
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.