07-01-2008, 21:50
|
 | Administrator | | Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: Ordu / Ünye Yaş: 24
| |
Merhaba Packet Tracer'ler yapılan uygulamaya kabaca baktım. Şunları söyleyebilirim. Switch 'ler için herhangi bir IP adresi , konfigurasyon , VLAN tarzı bir uygulama olmadığı için Çok fazla PC koymanın bir mantığı yok. 1 PC neyse 51515121 PC de aynı. Ama şunu söyleyebiliriz ki PC lerin IP 'si 10.0.0.* bloğundan sol'daki Router üzerinde sadece 192.168.1.0 network'u var. Router isimli soldaki router'de Routing de yazılmamış deyip bırakmışsınız. Herhangi bir network eklenmemiş. Ayrıca interface'ler Down durumda henüz port aktif edilmemiş. Sağdaki Router1 üzerinde ise herhangi bir routing protokol yok. 192.168.2.0 Network'ünü biliyor ama Router1e bağlı olan Switch1 üzerindeki PC lerin IP leri 10.0.0.* blogundan. Ayrıca Her iki Router'i birbirine bağlayan İnterfacelerden sadece sol taraftaki Router'e IP adresi verilmiş. Herhangi bir Routing yazılsa bile bu şekilde iki Router üzerindeki networklerin birbiriyle görüşmesi mümkün olmayacaktır. ------------------------ ÇÖZÜM Switch üzerinde herhangi bir yönlendirme olmadığından Switch'e bağlı PC ler Kendi Gateway'ine ulaşabilir durumda olması gerekiyor , Router üzerinde ip'lerin doğru verilmesi , routing'in yazılması , interface'lerin aktif olması gerekiyor. Buradaki konfigurasyonu yapmak yerine size tavsiyem Turkce Cisco Notlari - CCNA Dokumanlari ( Cisco Certified Network Associate ) Buradaki Türkçe Cisco Notlarını en az bir kere okumanızdır. Sonra hep birlikte adım adım gidebiliriz isterseniz. Görüşmek üzere. iyi günler... |