03-04-2008, 09:06
|
 | Moderator | | Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 29
| |
Alıntı: humbara´isimli üyeden Alıntı
sevgili arkadaşlar bilgisayar konusunda normal ev kullanıcısı modunda kendi halinde biriyim. basit anlamda java, basıc kullandım. farklı nedenlerle bu konularda ilerleyemedim ama şu an önümde yol ayrımı var ve sizden yardım istiyorum. Teknolojiye bitmek bilmeyen bir istek duymaktayım yeniilikleri, gelişmeleri yakından takiıp ederim elimden geldiğince. Şu an elime geçen fırsat dolaısıyla bu bitmek bilmeyen arzuyu kendime iş olarak edinmek istiyorum.bunun içinde network üzerine sertifika programlarına katılmayı planlıyorum.ama onume cıkan bazı engeller var,mesela bilgisayar üzerine eğitim almadım ve alamamda dolayısıyla sertifika programlarına yönelmeyi düşünüyorum. acaba böyle bir durumda başarılı olma ihtimali nedir ( sabah akşam çalışsam olabilme ihtimali var mı sonuçta ne netwok ne de bilgisayar alanında okula gittim). hersey yolunda gitti ve sertifikaları aldım diyelim. peki şimdi iş bulma ihtimali nedir?ne bilgisayar teknikeriyim ne de mühendisi ama sertifikam var. işveren bunu kabul edebilr mi? son olarak mcse ile cisco arasında temel olarak ne tür bi fark var? (bu sorudan anlamıssınızdır durumumu herhal  ) hangisi üzerine gitsem daha mantıklı olur. Bu alana girmek istiyorum çünkü geleceğin 'ağ'lar üzerine kurulacağına inanıyorum. Ağların kurulumu ve onların güvenliği üzerinde yoğunlaşmak istiyorum.
OKUmak istemeyenlere özet (ama okumanız şiddetle önerilir çünkü çok çaresizim kafam allak bullak)
ÖZET:
1-ne bilgisayar eğitimim var ne de altyapim -lisans düzeyinde altyapıdan bahsettim hiç bilmiyo değilim biraz java ve basicle uraştım bilgisayara uzak değilim-
2-teknoloji ve iletişimi seviyorum bu nedenle ağ konusunda kasmak istiyorum ama cisco mu mcse mi?
3-bu işe gireyim mi yoksa her zaman yaptığım ama hiç haz almadığım işi mi yapayım?
4-Bu işe girme isteğimde en büyük gazı bana iletişim -teknik olarak- zevki ve ingilizce bilgim veriyor. |
Hocam sen kararini ver biz yardimci oluruz.