Bak canim kardesim,
Bunlar IOS yane en yeni en son teknolijileri saglayacak sekilde Cisco tarafindan belirli araliklarla ihtiyaca gore gelistirilen programlardir. Meds'in de dedigi gibi once networkun neye ihtiyaci var onu bilmek lazim.
1)kac kulaniciyi destekleyeceksin
2)kac tane routera ihtiyacin oalacak
3)WAN'dakin hiz Kapasiten nedir
4)Trafik (packet) yonledirme gibi ihtiyaclarin olacakmi
5)Data Cenre diye bilinen networkun servis bolumunun ne gibi ihtiyacalri var, hangi program yazilimlara ne kadar gecikmeye dayanikli yane "roud trip time delay"
6)VoIP gibi fully unified communication'a ihtiyacin varmi.
Bu yukaridaki sorularin cevaplari hangi routing protokolu kullanacagin konusunda belirleyici faktor oalcaktir. Bensana RIP EIGRP'den iyi diyemem cunki ikiside farkli, OSPF BGP IS-IS, ODR....Ayse teyzesi Farki Fiyati
Daha cok gider bu liste, iste once ne istedigini bilmelisin ona gore Hardware (Router, Switch vesayire) ve Software ISO (12.4T 12.3......)
Yane farz et kenidine bir bilgisyar alacaksin, bu bilgisayrdan ne yapmani istedigine gore, CPU(pentiom Core 2 Duo), Graphics Card ~(128MB, 256MB,512MB...), BUS, Screen size, upgradable parts. ondan sonra dogru bilgisayari alirsin degilmi?