durun bir dk burner söylediklerin için uzun uzun konuyu baştan itibaren anlattığın için tşkler...
çok güzel yararlı seyelr s öylemişssin. yanlız söyle bir durum var benim orta düzey network bilgim var. ağ cihazları nedir ne değildir ne işe yara vs.. gib şeyleri bilyorum ama senin söyleidiğin anlamda bilmem gerekenleri bilip bilmediğimi bilmiyorum. işin garip tarafıda bu... özellikle internetin bel kemiği olan tcp ip konusunda bir sürü kitap okudum elimde unix sistem yönetimi diye ve uniğ ağ yönetimi diye kitap lar ama henüz okumaadım. ..
mesla router: iki ayrı subnetdeki bilgisayaralrın birbirileriyle haberleşmesinis ağlıyor örneğin bu gibi bilgilerden mi bahsediyorsun. ???
.söylediklerin ok tutarlı. ingilizce pre-intermediate seviyesinde bu kitaplara yermi acaba okuduğum u anlayabiliyiyorum az cok. terminoloji cok önemli doğru. benim bilmediğim daha cok routerlardaki protokollerde hangi protokol nerde kullanılır. şöyle düşünelim ccna sertifikası için kursa başlicam mayısda . kurs sanırım temel bişeyler öğrenicem ama biri bana al su routerı conf yap dediği zaman ben neyi nasıl kulanarak ne yapcam... aslında sorun benim için su neyi bilmediğimi bilimyorum.
ama LAN konusunda cmd ortamında ipconfig vs gibi komutları biliyorum. biraz daha ışık tutarsanız cok sevinirim su and ayazdıklarını tektar tekrar okuyorum.
ayrıca son yazdıkalrından sunu anlıyorum doğrumu . touterı terorik olarak bilmeden komutları kullanırsam. conf yapablrim ama terminolojiyi vs bilirsem neyin ne de mek olduğunu fiziksel yapsını calısma teorisini o zaman conf dana cok company den bağımsız bilgim olucak sanırım. yani bu s öyleidklerine göre juniper alcatel, gibi router switch leri kullanabilecem.