Alıntı:
tahirergec´isimli üyeden Alıntı
Merhaba,
Bu ürünü kullanma amacım normal telefonu ip telefon haline getirmek ve telefon görüşmelerini ip üzerinden yapmak.Skype gibi voip servisi saglayan firmaları kastetmiştim bu gibi hizmet veren firmalardan aldığımız kullanıcı adı ve şifre yi bu cihazda yazıp baglantı saglandıgında bu hizmete baglanıp cihaz otomatik olarak login olup kullanım saglamazmı yoksa biraz bilim kurgumu oldu?
herhangibir router yok test amaçlı bir arkadaştan edindim cihazı. evde normal adsl modem üzerinden çıkış yapmayı duşünüyordum mumkun olabilirmi boyle bir durum |
Evet, düşünceleriniz doğru.Bir servis sağlayıcıdan alacağınız kullanıcı tanımlarını cihaza girmeniz gerekir. (burası biraz karışık,zira piyasadaki operatorlerin çoğu SIP kullanıyor öncelikle sizdeki cihaz SIP mı,H323 mü. eğer h323 ise firmware upgrade ile SIP yapabilirsiniz.SIP olduğunu farzederek devam edelim. (cihazın arayüzüne girdiğinizde bunu görürsünüz) Servis sağlayacı size UserID,eğer kullanıyorsa Password, proxy adresi gibi bilgiler verecek. Ayrıca hangi codecleri destekledikleri de önemli ve cihaza bir arama planı girmeniz de gerekebilir. Bu da hesabı alacağınız servis sağlayacıya bağlı.)Operatorden aldığınız bilgileri cihaza girerek operatore cihazı kayıt edersiniz. Herhangi bir routere ihtiyacınız yok,normal adsl modeme takıyorsunuz.